Sahih Publicaties (Nieuw!)

Sahih Publicaties 

Over
Sahih Publicaties is een uitgeverij van duurzame Islamitische boeken. Boeken die mensen in elke tijd nodig hebben om hun weg terug te vinden naar het Paradijs.
Werkwijze
Wij bieden boeken aan die onderwezen worden middels een klassiek ijaza systeem. Elk boek heeft een aantal uitleggers die toestemming hebben van betrouwbare geleerden.
Missie
Mensen verbinden aan de onafgebroken keten van betrouwbare kennis van de Boodschapper van God ﷺ.
Visie
Mensen herinneren aan hun ware thuisplaats, het Paradijs, de weg duidelijk maken daar naartoe en aanmoedigen tot liefde voor heilige mensen.
Verwachte titel: Maliki Fiqh - Matn al-Ashmawiyah
De brontekst (matn) van Imam Abd al-Bari al-Ashmawi al-Rifa’i – beter bekend als ‘al-ashmawiyah’ – wordt beschouwd als een van de belangrijkste basisboeken voor het leren, het praktiseren en het begrijpen van de Maliki wetschool (maddhab).

De basisboeken van de Maliki wetschool worden in verschillende volgorden gestudeerd. Zoals het ons is onderwezen – en dit is gebaseerd op de volgorde in een groot deel van Marokko:

1 ◈ De Matn van al-Ashmawi (matn al-ashmawiyah)
2 ◈ De Samenvatting van al-Akhdari (mukhtasar al-akhdari)
3 ◈ De Leidende Gids van Ibn ‘Aashir (al-Murshid al-Mu’in)

De ‘ashmawiyah’ is enorm bekend in Noord en Oost-Afrika en het werd gebruikt om kinderen de Maliki wetschool te onderwijzen. Verder is het een van de eerste teksten die wordt gestudeerd aan de Azhar Universiteit. Tevens is dit een belangrijke tekst voor Shari’a onderwijs in al-Ahsa (in oost Saoedi-Arabie) en het wordt onderwezen over het gehele Arabisch schiereiland.

Dit boek bevat een aantal van de belangrijkste hoofdstukken van de daden van aanbidding (ibadaat) die de verantwoordelijke moslim(a) dient te kennen. Het is een onmisbaar boek voor iedere Soennitische moslim die de Maliki wetschool volgt. Matn Ashmawiyya Maliki fiqh voorkant