Shaykh Sulayman van Ael opent Islam Instituut genaamd CIO²2 min lezen

Wie is CIO²

CIO² (Centrum voor Islamitisch Onderzoek & Opvoeding) is een nieuwe, jonge moderne en tevens religieuze organisatie die door een groep studenten, docenten en professoren opgericht werd nadat zij vaststelden dat er nood was aan een gestructureerd en wel overdacht onderwijsprogramma dat mensen van in België in staat stelt om binnen een wettelijk kader naar juiste oplossingen te zoeken voor de moslimminderheid.

CIO2 heeft de volgende doelstellingen:

1.Theologische en maatschappelijke lessen geven aan een groep mensen om hen in staat te stellen deze informatie in een hedendaags maar toch authentiek kleedje door te geven via:

 1. Lessen
 2. Seminaries
 3. Vrijdagpreken

Het doel is om mensen in België tot lesgevers met meerdere specialiteiten op te leiden en te begeleiden om zo juiste informatie in moskeeën, lessen en seminaries te verzekeren.

2. Onderzoek naar vragen op maatschappelijke en sociale kwesties waar moslims met te kampen hebben om hier een maatschappelijk constructief en ethisch verantwoord antwoord op te geven in het licht van de moslimleer.

3. Een luik waarin traditionele teksten niet alleen onderwezen worden maar ook met de huidige context geharmoniseerd worden.

Onze methodologie

 1. Aan de hand van een theologische opleiding van een jaar en half waar vakken zoals: credo, jurisprudentie, exegese van de Koran, grondslagen van de fiqh (jurisprudentie), ontvouwing van profetische overleveringen, zielszuivering, Koranwetenschappen en dergelijke onderwezen worden in een wel overdachte structuur en binnen een evenwichtig kader.
 2. Door experten binnen uiteenlopende vakken seminaries te laten geven over: sociologie, psychologie, economie en allerhande specifieke domeinen met de benadering vanuit de ethische optiek en moslimwaarden.
 3. Een comité van vooraanstaande studenten en geleerden die hun hoofd buigen over belangrijke sociale kwesties waarna een studie en onderzoek zal worden gepubliceerd.
 4. Uitgeven van belangrijke boeken over uiteenlopende kwesties die zorgvuldig worden uitgekozen.

Bron: Facebookpagina van CIO²

Volg Shaykh Sulayman van Ael en CIO²

Maak uitgebreid kennis met Shaykh Sulayman van Ael

4 reacties

 1. Yılmaz halıme schreef:

  Geachte heer/mevrouw,
  Ik zou graag ınformati willen over de lessen die seyh sulayman van ael geeft.Kan u mij herbij verder helpen.

  Vriendelijke groeten
  Yılmaz halıme

 1. 29 september 2014

  […] de volgende drie tips gegeven ter bescherming tegen fitna. De workshop werd georganiseerd door CIO2.  Dit zijn aantekeningen die gemaakt zijn door een […]

 2. 29 september 2015

  […] conflicten hun religie kunnen praktiseren in Europese context. Eén van die instituten is CIO2. Oprichter Shaykh Sulayman van Ael onderneemt de stap om CIO2 uit te breiden en wij hopen dat de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *