Meteen naar de inhoud
Home » Sahih Instituut » Aankondiging: Cursus usul al-Fiqh Deel 2

Aankondiging: Cursus usul al-Fiqh Deel 2


Blok 2 begint in september 2020
aan de Islamitische Universiteit Rotterdam;
Meer communicatie hierover volgt – in sha Allah.

1. Usul al-Fiqh Blok 2

2. Wat is Usul al-Fiqh?

Usul al Fiqh is een van de belangrijkste wetenschappen van de Islam en is het vak waar op dit moment een hoge noodzaak aan is. Het vak combineert verschillende vakken om een dieper begrip van de Shari’a te krijgen.

  • De Arabische taal, zoals grammatica (sarf & nahu) en welbespraaktheid kunst (balagha), is onmisbaar om de bronteksten uit de Qoran en Soennah te analyseren en om te achterhalen welke bedoeling de Spreker hiervan heeft.
  • Logica (mantiq) wordt gebruikt om de taal van de klassieke boeken van dit vak te kunnen begrijpen en voor de analyse van onderbouwingen van religieuze verdicten.
  • Een ander aspect van usul al-fiqh beantwoordt dieperliggende (rechtsfilosofische) vragen zoals de natuur wat goed is en wat slecht is en wat de rol van het verstand is om tot dit te bepalen.

Meer informatie over wat Usul al-Fiqh is?

Klik op de onderstaande afbeelding of ga naar deze link: https://www.sahih.nl/usul-al-fiqh-3/

3. Sahih Instituut

Het Sahih Instituut biedt de cursus Usul al-Fiqh aan, wat een detailleerde uitleg is van het nieuwe boek ‘Osoel al-Fiqh’ van Shaykh Mhamed Aarab over het onderwerp. Dit is een uniek boek in de Nederlandse taal omdat het de eerste complete beschrijving van het vak is, gebaseerd op de klassieke usul-geleerden van de islamitische traditie.

Klassikale studies bij het Sahih Instituut

Op de beveiligde cursuspagina op het Blackboard vindt men een volledige cursusomgeving met studiewijzer, wekelijkse leerdoelen, e-learning modules en aanvullend studiemateriaal, om zelfstandig maar onder begeleiding van ons, de cursus zelf te volgen.

Video impressie

4. Het eerste blok gemist? Instroommogelijkheden via SahihX

cursus islam SahihX
SahihX maakt instroom bij de klassieke studie van islamitische vakken mogelijk door middel van online cursussen (MOOCs) en nieuwe e-learning middelen. De cursussen komen direct uit het klaslokaal van het Sahih Instituut en worden verzorgd door onderwijzers die directe toestemming hebben van klassiek en geautoriseerd islamitische geleerden.

Aan het einde van de cursus kan een student aanvraag doen voor een certificaat. Het is aan de onderwijzer van de cursus om te bepalen of het certificaat wordt gegeven, zoals in klassiek islamitisch onderwijs het geval is.
SahihX onderdeel van Sahih Instituut

Instroomcursus Usul al-Fiqh Deel 1

Wil je meedoen aan blok 2 maar heb je blok 1 gemist? Dan kan je zelfstandig de instroomcursus volgen via SahihX. Meer informatie over de instroomcursus is te vinden op:
www.sahih.nl/sahih-instituut/sahihx

Auteursprofiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *