Meteen naar de inhoud
Home » Events » Elke maandag in Rotterdam Sahih al-Bukhari Maqra’a met Shaykh Galal al-Jihani

Elke maandag in Rotterdam Sahih al-Bukhari Maqra’a met Shaykh Galal al-Jihani

Bukhari Shaykh Galal al Jihani
Wanneer:
18 mei 2015 @ 13:00 – 15:00
2015-05-18T13:00:00+02:00
2015-05-18T15:00:00+02:00
Waar:
Bergsingel 135
3037 GC Rotterdam
Nederland
Kosten:
€35,-

Een unieke gebeurtenis

Studentenvereniging De Tulp organiseert een maqra’a van Sahih al-Bukhari met Shaykh Galal al-Jihani [hafidhahullah] voor zowel broeders als zusters. Dit zal gepaard gaan met een Ijaza [getuigschrift] die gaat tot aan de Profeet [sal Allahu ‘alayhi wasallam] na het afronden hiervan. Dit is een unieke gebeurtenis die je niet vaak zal treffen in de lage landen!

De setting

De setting zal als volgt zijn: De edele Shaykh leest voor uit Jaami’ Sahih al-Bukhari en de studenten lezen enkel mee, er volgt dus geen uitleg van de tekst. Begrip van de tekst is niet een vereiste, echter het mee kunnen volgen van de tekst is wel van belang. De studenten dienen voor het getuigschrift geen enkele hadith of dag te missen. Wij benadrukken dan ook dat degenen die mee wensen te doen, dat ze tijdig aanwezig moeten zijn. Degenen die enkele ahadith of een dag moeten missen om een of andere reden, dienen dit aan te geven bij de leden van SV De Tulp [broeder ‘Arif of broeder Samir] en wordt het privé aan hen voorgelezen door Shaykh Galal. Als je het bij de Shaykh hebt ingehaald dan dien je dit ook door te geven, want er zal nauwkeurig worden bijgehouden wie iets heeft gemist.

Men dient hier eerlijk met zichzelf te zijn. De Shaykh kan maar het maar eenmaal per persoon voorlezen, indien je meer dagen hebt mist dan kan je nog steeds volgen, maar het getuigschrift loop je dan wel mis.
Wij benadrukken dat goed gedrag tegenover de Shaykh en de te behandelen tekst van zeer belang is. Wij raden ook aan om in zover mogelijk de woorden van de profeet [sal Allahu ‘alayhi wasallam] in staat van reinheid aan te horen.

Elke maandag

De maqra’a zal In Shaa Allah elke maandag worden gehouden, echter het einde van deze gezegende reeks is niet vastgesteld.
Voor de vakantie proberen we nog drie à vier hoofdstukken af te ronden. De gekopieerde tekst van al-Bukhari met de juiste versie krijgen jullie van ons op start van de dag zelf en dit is inbegrepen in de prijs.

Meld je dus z.s.m. aan!

Lokaal: Kleine zaal [beneden]. Deze informatie is voor degenen buiten de IUR. Studenten van de IUR hebben alreeds een mail ontvangen met bijbehorende informatie.

De overige informatie vinden jullie op de onderstaande flyer:

Galal al Jihani

2 reacties op “Elke maandag in Rotterdam Sahih al-Bukhari Maqra’a met Shaykh Galal al-Jihani”

 1. Salaam aleikom,

  Op de flyer staat dat 18 mei de startdatum is van de Maqra’a. Echter op de agenda staat het er op 17 augustus weer. Begrijp ik het goed als ik zeg dat het een reeks is die op 18mei is begonnen? Zo niet, is het nog mogelijk om mij in te schrijven?
  Ik hoor graag van u.

  1. Wa alaikoem salaam Fatiha,

   Bedankt voor je vraag en moge Allah je belonen voor je zoektocht naar kennis. De mogelijkheden voor latere instroom zijn ons niet helemaal duidelijk. De reden is namelijk dat je waarschijnlijk de achterstand zult moeten inhalen en dit is ook afhankelijk van de beschikbaarheid van Shaykh Galal. Het is beste is om een mail te sturen naar svdetulp@iur.nl. Laat daarin zien dat je het graag wil en de toewijding hebt om het verder wel af te maken. Wellicht dat er dan wel een mogelijk gecreëerd kan worden zodat je kan instromen. Maar daar kunnen wij vanuit Sahih eigenlijk weinig over zeggen.

   Hopelijk heb je hier wat aan en als we nog ergens mee kunnen helpen dan horen wij dat graag.

   Wa alaikoem al-salaam,
   Redactie Sahih

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.