Meteen naar de inhoud
Home » Events » Programma Ibn Khaldoen (NL: Waalwijk)- Shaykh Sulayman van Ael

Programma Ibn Khaldoen (NL: Waalwijk)- Shaykh Sulayman van Ael

Shaykh Sulayman van Ael CIO2 Waalwijk Programma lessen Ibn Khaldoen
Wanneer:
8 februari 2015 @ 17:30 – 13 februari 2015 @ 21:00
2015-02-08T17:30:00+01:00
2015-02-13T21:00:00+01:00

In navolging van het al Madkhal programma voor de vorming van leerkrachten en vrijdagpredikers stellen we jullie voor aan het volgende programma dat onder de naam “Ibn Khaldoen” gaat.

Ibn Khaldoen

‘De socioloog’, dit tweede programma dat het “Ibn Batoeta” programma opvolgt zorgt ervoor dat de student met zijn grote teen terecht komt in de oceaan van de kennis. Hij maakt kennis met uiteenlopende vakken waarvan hij de beginselen zal opsnuiven met als gevolg dat hij een bredere blik op de ‘wiskundige’ vakken van de Islam krijgt.

A.Hadieth-wetenschappen
1. al Bayqoeniyya. Het gekende gedicht van Imam al Bayqoeni. Hier maakt hij kennis met de terminologie als aanloop tot het volgende boek. Een gebruiksvriendelijk boek dat door de eeuwen heen een basisboek voor de beginner was.

2. al Ba°ith al Hathieth van de exegist Ibnoe Kathier waarin hij vertrekt uit het basisboek in dit vak: al Moeqaddima.

De student wordt nu iemand met een volwassen blik op deze kennis en vat wat het verschil maakt tussen een authentieke en zwakke overlevering, wat de voorwaarden zijn van de overleveraar en hoe de geleerden te werk gaan als twee overleveringen of meer elkaar lijken tegen te spreken. Hij weet ook wat de methodologie van de samenstellers van de boeken van hadieth is en hoe hij hiermee moet omgaan en maakt eveneens kennis met de meest belangrijke boeken van hadieth.

B. Koran –en recitatiewetenschappen
1. Koranwetenschappen: via het boek dat Sulayman Van Ael schreef voor de Erasmus Hogeschool en vervolgens heeft aangepast voor de Universiteit van Rotterdam. De student komt in aanraking met verschillende soorten exegese van de Koran en leert hoe hij hiermee moet omgaan. Hij werpt een blik op de geschiedenis van de Koran en omgangvormen met het Heilige Boek en zoveel meer.

2. Recitatiestijlen: ook door Sulayman Van Ael geschreven. Een studie die tamelijk uniek is, in die zin dat de student een grondige kennis zal hebben over de verschillende recitatiestijlen. Hij zal weten hoe ze tot stand kwamen en wat de verschillen zijn, en last but not least: kennismaken met de grote geleerden die deze recitatiestijlen onderwezen en verspreid hebben.

C. Grondslagen van de jurisprudentie
1. De eerste tekst die de student in zijn handen krijgt is de beroemde Waraqat – ook dit boek werd vertaald -. De student maakt kennis met de terminologie van dit vak en kan zich al beter inbeelden hoe geleerden een conclusie trekken en tevens hoe moeilijk het is om oordelen te vellen zonder een gegronde kennis.

2. al Moestasfa van Imam al Ghazali, het neusje van de zalm. Hij gaat dieper in op de basiskennis die hij al vergaarde en bekijkt de praktische kant van de grondslagen van de fiqh.

Praktische informatie

Wanneer: Zondag 08 februari 2015
Tijdstip : 17:30 – 21:30
Locatie: Moskee An-Nur Noordstraat 270, 5141 JH Waalwijk
prijs: €135,-
Duurtijd: +/- 4,5 maand (18 weken)
Docent: Sulayman Van Ael (Directeur CIO²)

Deelname

Wenst u hieraan deel te nemen. De eerste les is gratis en dient als proefles.
Inschrijvingen verplicht met vermelding van Naam en Voornaam via de website www.cio2.be

Inschrijvingen lopen tot en met Zondag 08 februari 2015. Wie zich later inschrijft, is niet zeker van zijn plaatsje.
Max. 60 studenten.

Minimaal 40 studenten

De lessen zullen pas van start gaan als er een minimum van 40 studenten zich inschrijven.

We vragen jullie zoveel mogelijk de flyer te verspreiden.

– Deze tekst verscheen op facebook en is voorzien van kopjes door Team Sahih.nl.

Shaykh Sulayman van Ael CIO2 Waalwijk Programma lessen Ibn Khaldoen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *