Home » Actualiteiten » De Grootste Dhikr met Shaykh Hassan Dyck op vr 27 mei in Den Haag

De Grootste Dhikr met Shaykh Hassan Dyck op vr 27 mei in Den Haag2 min lezen

De-Grootste-Dhikr-met-Shaykh-Hassan-Dyck-27-05-2022

Iedereen is welkom: Dhikr met Shaykh Hassan Dyck in Den Haag

Het gedenken van Allah is het grootst! Groter dan het gedenken van onze zorgen, verdriet en bezigheden. Groter dan groepen en discussies. Het is de genezing en het proeven van het eeuwige geluk.

De Profeet ﷺ zei: “Als jullie voorbij de tuinen van het Paradijs komen, ga dan zitten en neem rust.” Toen werd gezegd: wat zijn de tuinen van het Paradijs? Hij ﷺ zei toen: “De bijeenkomsten van Dhikr”. – overgeleverd door al-Tirmidhi [1]Voordat er discussies ontstaan over deze profetische overlevering (hadith): een Hadith waarvan de keten zwakte heeft is nog steeds wel een Hadith, Alleen is er een meningsverschil over hoe deze … Lees verder.

Iedereen is welkom om op vrijdag 27 mei deel te nemen aan onze dhikr bijeenkomst in Den Haag met het bijzondere bezoek van Shaykh Hassan Dyck.

In verband met beperkte plaatsen, graag aanmelden via GedenkAllah@gmail.com.

Video

Flyer

De-Grootste-Dhikr-met-Shaykh-Hassan-Dyck-27-05-2022

Voetnoten

Voetnoten
1Voordat er discussies ontstaan over deze profetische overlevering (hadith): een Hadith waarvan de keten zwakte heeft is nog steeds wel een Hadith, Alleen is er een meningsverschil over hoe deze ahadith worden gebruiken om zaken verplicht en verboden te verklaren. De geleerden, Waarom Imam Yahya ibn Sharaf al-Nawawi in irshad tullab al-hadith, Ibn al-Salaah in zijn muqaddima, Ibn Hajar al-‘Asqalani in Fath al-Bari en andere geleerden, stellen dat je zwakke Profetische overlevering (hadith da’ief) mag gebruiken onder bepaalde voorwaarden. De Ahadith mag mag gebruikt worden om deugdelijke zaken aan te moedigen, zolang de Hadith – of beter gezegd de keten – niet extreem zwak is. Het doen van Dhikr is natuurlijk een deugdelijke daden (faḍaa’il al-a’maal)) en de bovenstaande Hadith moedigt dat aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags: