Meteen naar de inhoud

Leven als Moslim

Halal Eten

Deze pagina is aangemaakt om meer informatie te vinden over vraagstukken rondom halal-voedsel. Inmiddels heeft Shaykh Mohammed Aarab een bijzonder uitgebreid en goed leesbaar boek geschreven over dit onderwerp. Het is boek is uitgegeven door uitgeverij ‘t Kennishuys en ons advies is dan ook om dat boek te kopen.

Termen die hier van belang zijn: vlees, stremsel, e-nummer (e471), rode kleurstof (e120), gelatine, verdoofd slachten en vele andere onderwerpen.

Halal

Gids over eten en drinken volgens de islam

Iedere moslim weet dat varkensvlees en alcohol haram zijn, maar hoe zit het met gelatine, wijnazijn en smaakversterkers? Is het halal om garnalen, slakken en insecten te eten? Wat zegt de islam over zaken als vegetarisme, veganisme en dierenrechten? Is verdoofd en machinaal slachten geoorloofd? Is het toegestaan om te eten in een restaurant waar ook haram producten geserveerd worden? En mag je kleding van bijvoorbeeld zeehondenbont en varkensleer dragen?

Antwoorden op deze en veel meer hedendaagse kwesties lees je terug in dit unieke boek. Op een eenvoudige en leesbare wijze worden deze kwesties grondig belicht: volgens de Koran en Soenna en waarbij steeds de meningen van de vier wetscholen (Hanafi, Maliki, Shafi‘i en Hanbali) worden benoemd. Een noodzakelijke gids voor de consument en producent en die in elk huis, onderneming en instelling geraadpleegd moet worden.

In de onderstaande diavoorstelling kan je de beschrijving van de achterpagina lezen en de gehele inhoudsopgave rustig bekijken.

Halal – gids over eten & drinken volgens de Islam – Shaykh Mohammed Aarab

Over de auteur

Imam Mhamed Aarab behoort tot de top van Nederlandstalige islamgeleerden. De combinatie van zijn uitstekende beheersing van klassieke islamkennis en begrip van de hedendaagse context, maken hem de aangewezen schrijver voor deze thematiek. Het boek is inhoudelijk meegelezen door de docenten Zekeriya Budak, Sonny Van Exaerde en Galal Al Jihany.

Verzending

Standaard levertijden voor Nederland en België zijn 2 tot 3 werkdagen. Verzenden buiten Nederland en België? Stuur ons een mail naar info@kennishuys.com. Bron: Uitgeverij ‘t Kennhuys