Meteen naar de inhoud
Home » Gebedstijden » Ramadan 2018

Ramadan 2018

Onvoorbereid op Ramadan 2018?
Lees jezelf nu bij op de snelste Ramadan-hacks.

Weleens de Ramadan doorgebracht en alleen honger en dorst eruit gewonnen? Klinkt je dit bekend in de oren? Imam al-Ghazali waarschuwde in zijn meesterwerk de Ihya Ulum ad-Deen (de herleving van religieuze wetenschappen) al voor deze valkuil. Benieuwd naar de Ramadan hacks om jouw Ramadan 2018 spiritueler te maken en optimaal deze kans te grijpen om dichter tot Allah te treden? Lees dan gauw verder! Klik hier de gebedstijden van de Ramadan hier op: Sahih’s Gebedstijden

 

* Wanneer begint Ramadan 2018?

Ramadan

1. Je moet een programma hebben om Ramadan 2018 optimaal te benutten

Te weinig tijd gehad om je voor te bereiden op de Ramadan? Maak dan van ons kant en klare Ramadan Kit die volledig gebaseerd is op de Qoran en Hadith! Het is een eenvoudig en algemeen, maar alomvattend advies. Het bijzondere aan dit advies is dat het verschillende adviezen bevat van de Profeet ﷺ (!)  rondom de verplichte en aanbevolen gebeden, de recitatie van de Qoran en het tarawi gebed. Daarnaast bevat het de daadwerkelijke smeekbedes die de Profeet ﷺ zelf deed. Wanneer je dit gebruikt zul je merken dat dit een effect heeft op je dagelijkse ervaring van het vasten – insha Allah.

Ramadan

2. Waar kan je terecht voor vragen over  regels van het vasten tijdens de Ramadan

Voor al je vragen over rondom geldigheid, het verbreken en inhalen van vasten, kan je het beste de website Seekersguidance raadplegen. Daar zijn heel veel verschillende vragen over de Ramadan beantwoord (Maliki, Hanafi en Shafi’i).

3. Je moet een goede uitleg hebben over de gebedstijden in de maand Ramadan

4. Je moet ervoor oppassen dat je niet ongezond eet tijdens de Ramadan

  • Praktische Tips voor een Gezonde Ramadan
    In dit artikel geven we je vier belangrijke tips om de Ramadan gezond door te komen: 1) drink voldoende water, 2) eet gezond, 3) vermijd koffie en thee en 4) eet noten rozijnen.

Deze pagina wordt bijgehouden zodat dit je meest volledige pagina is voor alle Ramadan-gerelateerde vragen – in shaa Allah. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *