Meteen naar de inhoud
Home » Over Sahih » Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

*Waarom Sahih.nl?

Omdat er gebrek is aan een overzicht waar informatie over traditionele en betrouwbare Islam te vinden is. Onder betrouwbare Islam verstaan wij datgene wat tot ons is gekomen via de vier Madhabs: Hanafi, Shafi’i, Maliki, Hanbali, die reeds 1300 voorhanden is en doorontwikkeld worden.

*Worden jullie ondersteund door geleerden?

Sahih is een initiatief om moslims in Nederland en België juist in contact te brengen met betrouwbare geleerden. Dit zijn geleerden die volgens de klassieke manier gestudeerd hebben bij geleerden en te vertrouwen zijn in de kennis die zij overdragen.

*Welke stroming hangen jullie aan?

Sahih is een initiatief van moslims en het is toegankelijk voor iedereen die op welke manier dan ook geïnteresseerd is in de Islam. Voor verdere verdieping staat Sahih voor de weg van de Koran, de authentieke Sunnah, de vier wetscholen en de meerderheid van de rechtgeleide geleerden. Dit wordt samengevat in de woorden Ahl al-Sunnah wa l-Djama’ah (vertaald: de mensen van de Sunnah en de meerderheid). De weg van de Ahl al-Sunnah is dat zij geen takfir doen op mensen en geen splitsingen veroorzaken.

*Volgen jullie een madhab (wetschool)?

De vier imams worden gerekend tot de grootste geleerden in de Islamitische geschiedenis. Alle moslims erkennen de geldigheid van de vier wetscholen. Sahih betekent letterlijk betrouwbaar en in de voetsporen treden van de imams van de vier wetscholen is juist wat betrouwbaar is.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *