Home » Sahih's Bibliotheek » Gezegende Dagen » Islamitische Maanden » Ramadan Hacks 2017

Ramadan Hacks 20172 min lezen

Ramadan tijden begin einde

Onvoorbereid op Ramadan 2017?
Lees jezelf nu bij op de snelste Ramadan-hacks.

Weleens de Ramadan doorgebracht en alleen honger en dorst eruit gewonnen? Klinkt je dit bekend in de oren? Imam al-Ghazali waarschuwde in zijn meesterwerk de Ihya Ulum ad-Deen (de herleving van religieuze wetenschappen) al voor deze valkuil. Benieuwd naar de Ramadan hacks om jouw Ramadan 2017 spiritueler te maken en optimaal deze kans te grijpen om dichter tot Allah te treden? Lees dan gauw verder! Klik hier de gebedstijden van de Ramadan hier op: Sahih’s Gebedstijden

* Wanneer begint de Ramadan?

Ramadan

1. Je moet een programma hebben om je Ramadan optimaal te benutten

Te weinig tijd gehad om je voor te bereiden op de Ramadan? Maak dan van ons kant en klare Ramadan Kit die volledig gebaseerd is op de Qoran en Hadith! Het is een eenvoudig en algemeen, maar alomvattend advies. Het bijzondere aan dit advies is dat het verschillende adviezen bevat van de Profeet ﷺ (!)  rondom de verplichte en aanbevolen gebeden, de recitatie van de Qoran en het tarawi gebed. Daarnaast bevat het de daadwerkelijke smeekbedes die de Profeet ﷺ zelf deed. Wanneer je dit gebruikt zul je merken dat dit een effect heeft op je dagelijkse ervaring van het vasten – insha Allah.

Ramadan

2. Je moet weten waar je terecht kunt als je vragen hebt over de regels van het vasten tijdens de Ramadan

Voor al je vragen over rondom geldigheid, het verbreken en inhalen van vasten, kan je het beste de website Seekersguidance raadplegen. Daar zijn heel veel verschillende vragen over de Ramadan beantwoord (Maliki, Hanafi en Shafi’i).

3. Je moet een goede uitleg hebben over de gebedstijden in de maand Ramadan

4. Je moet ervoor oppassen dat je niet ongezond eet tijdens de Ramadan

  • Praktische Tips voor een Gezonde Ramadan
    In dit artikel geven we je vier belangrijke tips om de Ramadan gezond door te komen: 1) drink voldoende water, 2) eet gezond, 3) vermijd koffie en thee en 4) eet noten rozijnen.

    Ramadan Tijden Begin Einde

Deze pagina wordt bijgehouden zodat dit je meest volledige pagina is voor alle Ramadan-gerelateerde vragen – in shaa Allah. 

3 reacties op “Ramadan Hacks 2017<span class="wtr-time-wrap after-title"><span class="wtr-time-number">2</span> min lezen</span>”

  1. Pingback: Het begin van Ramadan 2016 – Een uitleg van de verschillen – Sahih.nl

  2. Pingback: Praktische Tips voor een Gezonde Ramadan – Sahih.nl

  3. Pingback: Het begin van Ramadan 2017- Maan bezichtigen of berekenen? – Een uitleg van de verschillen – Sahih.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *