Meteen naar de inhoud
Home » Sahih Bibliotheek » Nieuws » Sulayman van Ael opent Islam Instituut genaamd CIO²

Sulayman van Ael opent Islam Instituut genaamd CIO²

Sulayman van Ael CIO 2 vlaanderen

Wie is CIO²

CIO² (Centrum voor Islamitisch Onderzoek & Opvoeding) is een nieuwe, jonge moderne en tevens religieuze organisatie die door een groep studenten, docenten en professoren opgericht werd nadat zij vaststelden dat er nood was aan een gestructureerd en wel overdacht onderwijsprogramma dat mensen van in België in staat stelt om binnen een wettelijk kader naar juiste oplossingen te zoeken voor de moslimminderheid.

CIO2 heeft de volgende doelstellingen:

1.Theologische en maatschappelijke lessen geven aan een groep mensen om hen in staat te stellen deze informatie in een hedendaags maar toch authentiek kleedje door te geven via:

 1. Lessen
 2. Seminaries
 3. Vrijdagpreken

Het doel is om mensen in België tot lesgevers met meerdere specialiteiten op te leiden en te begeleiden om zo juiste informatie in moskeeën, lessen en seminaries te verzekeren.

2. Onderzoek naar vragen op maatschappelijke en sociale kwesties waar moslims met te kampen hebben om hier een maatschappelijk constructief en ethisch verantwoord antwoord op te geven in het licht van de moslimleer.

3. Een luik waarin traditionele teksten niet alleen onderwezen worden maar ook met de huidige context geharmoniseerd worden.

Onze methodologie

 1. Aan de hand van een theologische opleiding van een jaar en half waar vakken zoals: credo, jurisprudentie, exegese van de Koran, grondslagen van de fiqh (jurisprudentie), ontvouwing van profetische overleveringen, zielszuivering, Koranwetenschappen en dergelijke onderwezen worden in een wel overdachte structuur en binnen een evenwichtig kader.
 2. Door experten binnen uiteenlopende vakken seminaries te laten geven over: sociologie, psychologie, economie en allerhande specifieke domeinen met de benadering vanuit de ethische optiek en moslimwaarden.
 3. Een comité van vooraanstaande studenten en geleerden die hun hoofd buigen over belangrijke sociale kwesties waarna een studie en onderzoek zal worden gepubliceerd.
 4. Uitgeven van belangrijke boeken over uiteenlopende kwesties die zorgvuldig worden uitgekozen.

Bron: Facebookpagina van CIO²

Volg Sulayman van Ael en CIO²

Maak uitgebreid kennis met Sulayman van Ael

Auteursprofiel

4 reacties op “Sulayman van Ael opent Islam Instituut genaamd CIO²”

 1. Pingback: Fiqh van Einde der Tijden - Drie dingen ter bescherming van Fitna

 2. Pingback: Een nieuwe fase voor CIO2 - in de woorden van Shaykh Sulayman van Ael

 3. Geachte heer/mevrouw,
  Ik zou graag ınformati willen over de lessen die seyh sulayman van ael geeft.Kan u mij herbij verder helpen.

  Vriendelijke groeten
  Yılmaz halıme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *