Home » Sahih.nl » Update: De Grootste Dhikr met Shaykh Hassan Dyck op vr 27 mei in Den Haag

Update: De Grootste Dhikr met Shaykh Hassan Dyck op vr 27 mei in Den Haag2 min lezen

Shaykh Hassan Dyck Noeroel Islam

Twee mededelingen m.b.t. dhikr met Shaykh Hassan Dyck 27/5:

1. Wegens groter aantal aanmeldingen dan verwacht wordt de dhikr met Shaykh Hassan Dyck op een nieuwe locatie gehouden: moskee Noeroel Islam in Den Haag heeft hun gebedsruimte voor ons geopend!

2. Met de gunst van Allah mogen wij mededelen dat de gezegende haar van de Profeet ﷺ aanwezig zal zijn, inclusief een keten van overlevering van de gezegende haar.

Iedereen is welkom. Aanmelden via de e-mail is niet meer nodig, maar wordt wel gewaardeerd (gedenkAllah@gmail.com) zodat we rekening kunnen houden met je komst.

Shaykh Hassan Dyck Noeroel Islam

BEWIJZEN RELIKWIEËN VAN PROFETEN

In de expliciete tekst van de Qoran wordt bevestigd dat Allah bij het hemd van Yusuf alaihi salaam de ogen van zijn vader genas: “Ga met mijn hemd en leg het over het gezicht van mijn vader, hij zal dan ziende worden en breng mij al jullie familie.” Surah Yusuf, Vers 93. De genezing komt natuurlijk nog altijd van Allah.

De Profeet ﷺ gaf opdracht om zijn haren op te vangen en te verspreiden vanwege de zegeningen die Allah daarbij geeft:

“Anas levert over dat na de handelingen van de Hadj de Profeet ﷺ zijn haar liet knippen. Hij gaf het haar van de rechterkant van zijn gezegende hoofd aan de kapper en die knipte het. Toen riep hij ﷺ Abu Talha al-Ansari en gaf het aan hem. Toen gaf hij (het haar) van de linkerzijde van zijn gezegende hoofd en zei (tegen de kapper): knip het. Toen gaf hij ﷺ het aan Abu Talha en zei: Verspreid het onder de mensen.” Overgeleverd door Bukhari en Muslim, dit zijn de woorden van Muslim.

Over de meerdere Ahadith over dit onderwerp zegt Shaykh al-Islam Ibn Hajar al-Asqalani:

Deze overlevering levert het bewijs dat het geldig is om goddelijke zegeningen te putten uit het haar van de Profeet en bevestigt de toelaatbaarheid van het verkrijgen ervan”. Fath-ul-bārī (1:274)

Zelf de leraar van de moderne salafi’s (ibn ‘Uthaymin) zegt:
“De metgezellen zochten zegeningen in het zweet van de Profeet ﷺ, en zochten zegeningen in zijn speeksel, en zij zochten zegeningen in zijn gewaad, en zij zochten zegeningen in zijn haar.” Sharh Riyaad us-Saalihien, boekdeel 4, blz. 243

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.