Meteen naar de inhoud
Home » Sahih Bibliotheek » Boeken en artikelen » Boek in Tassawuf: Ayyuhal Walad – Mijn geliefde zoon – Imam al Ghazali

Boek in Tassawuf: Ayyuhal Walad – Mijn geliefde zoon – Imam al Ghazali

Zeven PDF versies 

van Imam al Ghazali’s Ayyuhal Walad (mijn geliefde zoon) 

Wie is Imam al Ghazali?

Imam al Ghazali is één van de grootste geleerden in de Islamitische geschiedenis. Hij was een meester in vrijwel alle Islamitische wetenschappen. Hij heeft in vrijwel elke wetenschap een boek geschreven dat als pilaar dient voor die wetenschap.

  • Hij is een autoriteit in de jurisprudentie (fiqh) van de Shafi’i wetschool. Als student van de welbekende usul geleerde Imam al Haramayn Abu al-Ma’aali – de auteur van al-waraqaat- schreeft imam al Ghazali zelf het boek al-mustasfa. Dit boek wordt nog steeds beschouwd als één van de basiswerken van ilm al-usul (fundamenten van de jurisprudentie).
  • Daarnaast was Imam al Ghazali één van de grootste theologen die gespecialiseerd was in de Islamitische theologie (Aqeedah) volgens de verwoording van Imam al-Ash’ari. Zijn boek al-iqtisad fi al-i’tiqad is één van de gevorderde boeken in Ash’ari aqeedah.
  • Naast zijn werk in fiqh en aqeedah, staat de Imam het meest bekend om zijn meesterwerk in tassawuf (spiritualiteit): ihya ulum al-din (de Heropleving van de Islamitische wetenschappen).

Zoals hierboven gelezen kan worden, was Imam al Ghazali een autoriteit in alle drie de dimensies van de Islam: Aqeedah, Fiqh en Tassawuf.

Het boek Ayyuhal Walad (Mijn Geliefde Zoon)

Ayyuhal Walad kan beschouwd worden als een hele gecondenseerde samenvatting van de Ihya. De reden waarom Imam al Ghazali dit boek geschreef is:

Imam al Ghazali werd ooit om advies gevraagd door een student. Hij vroeg zich af hoe hij zijn ziel kon zuiveren en zijn focus kon verleggen van dit leven naar het hiernamaals. De verleidingen van dit leven zijn echter sterk en het is moeilijk om een middenweg te vinden hiertussen. Hiervoor schreef Imam Al Ghazali het wereldberoemde boek “ Ayyuhal Walad” ( Mijn geliefde zoon). – Moskee Othman

Download het boek

1. Engels – Arabisch door Tobias Mayer (Islamic text societies)

Deze fijne Engelse vertaling is telkens voorzien van de Arabische tekst op de rechterpagina. Dit maakt het boek toegankelijk voor de Nederlandse moslim en geschikt voor de student die tegelijkertijd zijn Arabisch wilt verbeteren. Ayyuhal Walad Mijn geliefde zoon Imam al Ghazali Arabisch Engels Tobias Mayer

2. Arabisch ( dar al-bashaa’ir al-islaamiyyah)

Dit is wellicht de beste PDF versie van het Arabische boek die wij op het internet konden vinden. De tekst is volledig uitgerust met leestekens (al-shakl) en voetnoten. Klik op de onderstaande afbeelding om het Arabische boek te downloaden. Ayyuhal Walad Arabic Arabisch

3. Engels (vertaald vanuit het Urdu)

Dit boek is een Engelse vertaling vanuit het Urdu. De inhoudsopgave en kopjes vergemakkelijken het lezen. Het is een Word-document en dat maakt het aanpassen op basis van persoonlijke voorkeuren (lettertypen, kleurgebruik etc.) mogelijk. Klik op de onderstaande afbeelding om het Engelse boek in Word-formaat te downloaden.

Ayyuhal Walad Engels Dear beloved Son Imam Abu Hamid al Ghazali

Overige versies

  • Engels (George Henry Scherer): Klik hier om het Engelse boek te downloaden.
  • Engels (George Henry Scherer met inleiding): Klik hier om het Engelse boek te downloaden.
  • Arabisch: Klik hier om het Arabische boek te downloaden.
  • Arabisch (bewerkbaar PDF): Klik hier om het Arabische boek te downloaden.

Auteursprofiel

2 reacties op “Boek in Tassawuf: Ayyuhal Walad – Mijn geliefde zoon – Imam al Ghazali”

  1. Pingback: Shaykh Abdal Hakim Murad - Sahih.nl

  2. Pingback: 1.Waarom moeten we een wetschool volgen? – Wetschool Series – Sahih.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *