Home » Over Sahih

Over Sahih

We houden van de Islam
en dát delen we graag! – Sahih.nl

Sahih staat voor de Islam als inspiratiebron in het dagelijkse leven in de moderne wereld.

Wij schrijven over wat er, online én offline, speelt rondom geleerden, kennisinstituten en de Islamitische gemeenschap in Nederland en België.

De website

Sahih biedt een uitgebreid Islamagenda, diepgaande informatie over de Islam en de meeste omvattende gebedstijdenpagina op het internet.

De volgende vier thema´s komen verder aan bod op onze blog:

  1. Nieuws over geleerden, instituten en de gemeenschap
  2. Filmpjes en audio opnames van lezingen
  3. Inspirerende lessen, verhalen en uitspraken
  4. Boeken en artikelen

Begin hier…

Veelgestelde vragen

Waarom Sahih.nl?
Omdat er gebrek is aan een overzicht waar informatie over traditionele en betrouwbare Islam te vinden is. Onder betrouwbare Islam verstaan wij datgene wat tot ons is gekomen via de vier Madhabs: Hanafi, Shafi’i, Maliki, Hanbali, die reeds 1400 voorhanden is en doorontwikkeld worden.
Worden jullie ondersteund door geleerden?
Sahih is een initiatief om moslims in Nederland en België juist in contact te brengen met betrouwbare geleerden. Dit zijn geleerden die volgens de klassieke manier gestudeerd hebben bij geleerden en te vertrouwen zijn in de kennis die zij overdragen.
Welke stroming hangen jullie aan?
Sahih is een initiatief van moslims en het is toegankelijk voor iedereen die op welke manier dan ook geïnteresseerd is in de Islam. Voor verdere verdieping staat Sahih voor de weg van de Koran, de authentieke Sunnah, de vier wetscholen en de meerderheid van de rechtgeleide geleerden. Dit wordt samengevat in de woorden Ahle Sunnah wa l-djama’ah (vertaald: de mensen van de Sunnah en de meerderheid). De weg van de Ahle Sunnah is dat zij geen takfir doen op mensen en geen splitsingen veroorzaken.
Volgen jullie een madhab (wetschool)?
De vier imams worden gerekend tot de grootste geleerden in de Islamitische geschiedenis. Alle moslims erkennen de geldigheid van de vier wetscholen. Sahih betekent letterlijk betrouwbaar en in de voetsporen treden van de imams van de vier wetscholen is juist wat betrouwbaar is.

Meedoen met Sahih.nl?

Sluit je aan bij de Sahih Community!
  • Houd de Sahih Agenda bij.
  • Volg de geleerden en hun lessen > maak hier aantekeningen van en stuur deze naar ons via sahih.nl@gmail.com
  • Nodig andere mensen uit.
  • Vrijwilliger worden kan via sahih.nl@gmail.com

1 reactie op “Over Sahih”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *