Meteen naar de inhoud
Home » Instituut » Over het Sahih Instituut

Over het Sahih Instituut

﷽ 
Maak kennis met Sahih Instituut

Actuele cursussen

Het Sahih Instituut biedt cursussen aan met een docent die volgens klassieke methode geautoriseerd is. Instromen voor een lopende cursus kan via SahihX.

Voor actuele cursussen bekijk je de agenda.

Blackboard

Opnames en cursusmateriaal van lopende en afgelopen lessen vind je als archief op Blackboard. Dit is enkel voor deelnemers toegankelijk met een wachtwoord. Afgelopen lessen kunnen later een zelfstudiecursus worden op SahihX.

SahihX

Bij SahihX kan je in de online leeromgeving zelfstandig een cursus volgen. Mocht een klassikale cursus al zijn begonnen of heb je niet genoeg achtergrondkennis, dan kan je in sommige gevallen via SahihX een en ander inhalen.

Bibliotheek

De bibliotheek is onze digitale kennisdatabank. Hier zijn meer dan honderd artikelen te vinden sinds 2014 zijn verschenen op Sahih.nl. Het materiaal wordt ook gebruikt voor de cursussen.

Studeer een breed scala aan islamitische vakken en onderwerpen op de traditioneel Islamitische én/of moderne wijze.

Klassiek onderwijs is voornamelijk gebaseerd op de studie van klassieke bronteksten (matn) en bijbehorende uitleggen (sharh), met aandacht voor memorisatie, stelregels (qawa’id), definities en woord voor woord grammaticale analyses. Dit resulteert in een stevige beheersing, van de beginselen tot de specifieke vraagstukken.

Modern onderwijs gaat uit van het leren van de lesstof aan de hand van voorbeelden en vergelijkingen. Dit helpt bij het verkrijgen van een algemeen en helaas soms oppervlakkig begrip van de lesstof.

Onderwijsmogelijkheden

Om student te worden aan het Sahih Instituut dien je in te schrijven voor een van de klassikale cursussen door middel van een e-mail naar sahih.nl@gmail.com. Mocht een klassikale cursus al zijn begonnen of heb je niet genoeg achtergrondkennis, dan kan je de SahihX zelfstudie cursus volgen. De zelfstudie cursus is gemaakt om instroom bij klassikale cursus mogelijk te maken.

Arabisch Intensive
Theologie en Wetgeving
Qoran en Hadith Studies
Soefisme
(Tasawwuf)