Meteen naar de inhoud
Home » Sahih Bibliotheek » Nieuws » Cursus Ayyuhal Walad (Mijn geliefde zoon) – Ustadh Mohammed Aarab

Cursus Ayyuhal Walad (Mijn geliefde zoon) – Ustadh Mohammed Aarab

Ustadh Mohamed Aarab

Sinds dinsdag 3 februari 2015 geeft Ustadh Aarab elke dinsdag lessen Islamitische spiritualiteit Rotterdam. In navolging op de lessen in het klassieke werk Aqeedah Tahawi, behandelt Ustadh Mohammed Aarab nu het klassieke werk ‘Ayyuhal Walad (Mijn Geliefde Zoon) van de grote Imam Abu Hamid al Ghazali. Download hier het boek: Sahih Boeken > Ayyuhal Walad – Mijn geliefde zoon – Imam al Ghazali.

Ustadh Mohamed Aarab

Onze geliefde Profeet (vzmh) zei:

“Leef in de wereld alsof je een vreemdeling of een reiziger bent”.

Het leven is een grote test voor het echte leven: het leven na de dood. Het is in de hedendaagse samenleving heel moeilijk om je focus te verleggen van dit leven naar het volgende.

Waarom Imam al Ghazali het boek schreef

Een van de grootste imams die ooit heeft geleefd genaamd Imam al Ghazali (ook wel “ het bewijs van de islam genoemd”) werd ooit om advies gevraagd door een student. Hij vroeg zich af hoe hij zijn ziel kon zuiveren en zijn focus kon verleggen van dit leven naar het hiernamaals. De verleidingen van dit leven zijn echter sterk en het is moeilijk om een middenweg te vinden hiertussen. Hiervoor schreef Imam Al Ghazali het wereldberoemde boek “ Ayyuhal Walad” ( Mijn geliefde zoon).

Spiritualiteit in het dagelijkse leven

Wij zullen elhamdoelillah, met de wil van Allah een nieuwe cursus starten, gegeven door onze geliefde Ustadh Aarab. Gedurende deze cursus zullen we dit boek tot in de details bestuderen. Hoe kunnen we de lessen die Imam Al Ghazali heeft achtergelaten aan zijn student toepassen in ons dagelijks leven. Hoe komen wij dichter bij Allah? Hoe kunnen wij de stress van werk en school combineren met ons werkelijk doel: het paradijs? Met de wil van Allah zal onze geliefde ustedh Aarab hier antwoord op geven tijdens deze cursus.

Grijp deze unieke kans en schrijf je snel in nu er nog plek is. Deze cursus is uniek in Nederland en is een cursus die je zeker niet mag missen!

Kort samengevat

Lesjaar: 2015/2015
Boek: Ayyuhal Walad (Mijn geliefde zoon)
Voor wie?
Lessen zijn voor broeders en zusters.
Docent: Mohammed Aarab (Klik hier voor cv)
Prijs: 10 euro per maand.
Tijd:     Dinsdag 18:00 – 19:30
Startdatum: 03-02-2015

– Dit verslag verscheen op de website van Moskee Othman en is aangepast door Team Sahih.nl.

 

Auteursprofiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *