Meteen naar de inhoud
Home » Sahih Bibliotheek » Islamitische lezingen » Loop niet meer Vast! Zet Drie Dingen Recht in je Leven – Ustadh Mohammed Nassier

Loop niet meer Vast! Zet Drie Dingen Recht in je Leven – Ustadh Mohammed Nassier

﷽ 

Inleiding

Dit is de eerste korte lezing in de videoserie over hoe je je leven op orde kunt krijgen en dichter bij Allah kunt komen. Imam Abu Hamid al-Ghazali heeft het spirituele pad, gebaseerd op de grote geleerden voor hen, op meerdere manier uitgelegd. Een van de belangrijkste dingen om een spirituele reiziger te zijn, is om een goed begin te hebben en in deze video wordt uiteengezet wat een goed begin is. Iedere moslim dient dit weten.

Beschrijving

Voel je je vastzitten, kom je er niet uit? En heb je het gevoel dat je niet vooruit komt of het nu persoonlijk of spiritueel, met betrekking tot trouwen of huwelijk, met je gezondheid of mentaal is? Dan is de kans groot dat je een belangrijke stap onderweg hebt overgeslagen.

“هو الذي صح له الابتداء”
“De mureed is degene die een goed/geldig begin heeft”- Imam al-Ghazali

De eerste stappen (kennis) en terugkeren (tauba) worden besproken in de video. De stap die vaak wordt overgeslagen is de stap van Tauba! Terugkeren naar waar het misging, naar helderheid en dus keren naar Allah – en dit heeft ook bepaalde verantwoordelijkheden in de fiqh.

In deze video geeft Mohammed Nassier een hele andere uitleg van tauba (vergiffenis) en drie essentiële aspecten die we altijd recht moeten zetten in ons leven. Leer over de wijsheden van Imam Abd al-Wahhab al-Sha’rani, de synergie tussen alle soorten kennis, de stappen naar kennis en vergiffenis, en de essentie van Tauba Nasuh. Mis deze waardevolle les niet!

Timestamps

0:36 – Imam al-Sha’rani over Tariqa & Shari’a
4:19 – Eerste stap is Kennis
4:46 – Tweede stap: vergiffenis en rechtzetten (Tauba Nasuh)
4:46 – Betekenis van Tauba
5:50 – Eerste wat we moeten recht zetten (Tauba)
6:21 – Tweede wat we moeten recht zetten (Tauba)
6:26 – Derde wat we moeten recht zetten (Tauba)
11:21 – Drie dingen waardoor alle zondes vergeven worden
11:32 – Vier irritaties in het hart door roddel

.

Wat nu?

Abonneer je op het YouTube-kanaal van Gedenk Allah en ontvang wekelijks inspirerende lezingen die praktische oplossingen bieden, gebaseerd op de Quran, de Soennah en de grote geleerden van onze rijke traditie. Deze lezingen helpen niet alleen om echte problemen op te lossen, maar brengen je vooral dichter bij Allah.

Deel, like en share.

Relevante links
YouTube: GedenkAllah
Instagram: GedenkAllah
TikTok: GedenkAllah

Spotify Podcast https://spoti.fi/3tRtGVd
Apple Podcasts https://apple.co/3uCqPPf
Google Podcasts https://bit.ly/3uE8wsQ