Meteen naar de inhoud
Home » Lezingen » Maandoverzicht Podcasts over de Profeet Mohammed ﷺ – Gedenk Allah

Maandoverzicht Podcasts over de Profeet Mohammed ﷺ – Gedenk Allah

﷽ 

Sultans van de Islam

In de Sultans van De Islam worden onze harten naar een goddelijke ontmoeting meegenomen. Het zijn verschillende onderwerpen, anekdotes, inzichten die de revue passeren en onderweg stoppen wij bij checkpoints voor Aha-ervaringen. De onderwerpen ontvangen inspiratie uit de edele Quran, de heilige traditie van de Profeet Muhammed ﷺ en de nobele inzichten van de Sultans van de Islam. Sultan betekent letterlijk autoriteit. 

Instagram: GedenkAllah
TikTok: Sultans van de Islam
Spotify Podcast https://spoti.fi/3tRtGVd
Apple Podcasts https://apple.co/3uCqPPf
Google Podcasts https://bit.ly/3uE8wsQ

Maandoverzicht Podcasts over de Profeet Mohammed ﷺ

In de Islamitische maand Rabi al-Awwal hebben we iedere week stil gestaan bij de grootsheid van onze Profeet ﷺ. Onderstaand een overzicht van de lezingen. De lezingen staan op Spotify en Apple Podcasts onder de naam Sultans van de Islam.

Lezing 1: Waarom de Profeet ﷺ Abu al-Qasim wordt genoemd

Beluister op Spotify: Klik hier

Hoe prachtig Allah de Profeet ﷺ op veel verschillende in de Qoran beschrijft. Uitleg van waarom de Profeet ﷺ Abu al-Qasim wordt genoemd. Uitleg van de Hadith: ‘Overdrijf niet ten aanzien van mij’.

Lezing 2: Het pad van liefde voor de Profeet ﷺ

Beluister op Spotify: Klik hier

Het Marokkaanse gedicht al-Munfaridja en het dragen van problemen, hoe kies je een huwelijkspartner, misvattingen over dwanghuwelijken en positie van de man.

Uiterlijk van de Profeet Mohammed ﷺ

Lezing 3: Het Uiterlijk van de Profeet ﷺ

Beluister op Spotify: Klik hier

Zondes, zorgen en depressies smelten weg in de nabijheid van de Profeet ﷺ, hoe je in Tariqa leert de Profeet ﷺ leert kennen, het uiterlijk van de Profeet ﷺ volgens de Hadith van Ibn Abi Haalah, werkelijkheid van de Profeet ﷺ die de heiligen zien.

Vasthouden - Aan de Profeet ﷺ en de Grootste Naam van Allah ﷺ

Lezing 4: Vasthouden aan de Profeet ﷺ en de Grootste Naam van Allah

Beluister op Spotify: Klik hier

Innovatie in Islam, hoe de metgezellen omgingen met de Profeet ﷺ, Imam Bukhari en het gezegende haar van de Profeet ﷺ, Dala´il al-Khayrat en toegang krijgen tot de Grootste Naam van Allah.