Meteen naar de inhoud
Home » Sahih Bibliotheek » Islamitische lezingen » Pas op voor deze Verborgen Vijand in Onze Islamitische Bijeenkomsten – Ustadh Mohammed Nassier

Pas op voor deze Verborgen Vijand in Onze Islamitische Bijeenkomsten – Ustadh Mohammed Nassier

﷽ 

Inleiding

Dit is de tweede korte lezing in de serie over hoe je je leven op orde kunt krijgen en dichter bij Allah kunt komen. Het is gebaseerd op een kort maar zeldzaam advies van Imam Abu Hamid al-Ghazali, waarin hij de details en valkuilen op het pad naar Allah beschrijft. Vaak ervaren we onbewust een terugval of stuiten we op allerlei obstakels in het leven, zonder te beseffen dat de oorzaak ligt in het spirituele en onze band met Allah. Onze band met Allah bepaalt hoe de rest van ons leven eruit ziet.

Timestamps

1:00- 2000 definities van Tasawwuf en Sidi Ahmad Zarruq
2:59 – De verborgen zonde
4:17 – Waarom zijn onze bijeenkomsten zo ontspannen?
4:26 – Valkuilen van studenten van kennis

Beschrijving

Een van de Meest Verborgen Ziektes van het Hart

De Profeet ﷺ noemde deze zonde de klein shirk en beschreef het als zo verborgen als een zwarte mier op een donkere nacht.

Definitie van Riya

Het gaat om vertoon (riyā’): iets doen omwille van iets anders dan Allah. Maar soms doen we dit onbewust en denken we zelfs iets goed te doen!

Onbewuste handelingen

In veel islamitische samenkomsten doen we iets waardoor we onbewust in deze zonde vervallen, en onze goede daden en spiritualiteit verliezen. Dit is een van de trucjes van jouw vijand, de Dunya: het tijdelijke wereldse dat jou wil afleiden van Allah.

Gevolgen en oplossingen

Dit is noodzakelijk om te weten omdat we iedere dag in zulke situaties komen en als we verder willen komen op het pad naar Allah kunnen we deze fout niet veroorloven.

Wat nu?

Abonneer je op het YouTube-kanaal van Gedenk Allah en ontvang wekelijks inspirerende lezingen die praktische oplossingen bieden, gebaseerd op de Quran, de Soennah en de grote geleerden van onze rijke traditie. Deze lezingen helpen niet alleen om echte problemen op te lossen, maar brengen je vooral dichter bij Allah.

Deel, like en share.

Relevante links
YouTube: GedenkAllah
Instagram: GedenkAllah
TikTok: GedenkAllah

Spotify Podcast https://spoti.fi/3tRtGVd
Apple Podcasts https://apple.co/3uCqPPf
Google Podcasts https://bit.ly/3uE8wsQ