Meteen naar de inhoud
Home » Sahih Bibliotheek » Nieuws » Cursus: ‘Het Huwelijk (Fiqh al-Nikah)’ | Shaykh Mohammed Aarab | Voorjaar 2017

Cursus: ‘Het Huwelijk (Fiqh al-Nikah)’ | Shaykh Mohammed Aarab | Voorjaar 2017

Islam trouwen huwelijk nikah regels fiqh hanafi maliki scheiden talaq

 

Het Profetische Huwelijk:
De regels volgens de Maliki en Hanafi wetschool

Het succes van de Islamitische beschaving is gebaseerd op een hele belangrijke Soennah: het huwelijk van de Profeet ﷺ dat als voorbeeld aan ons is gegeven door Allah. Het huwelijk is immers de hoeksteen van de samenleving. Het huwelijk wordt geprezen in de Islam en is een genade van Allah aan de mens; ‘… En Hij heeft tussen jullie liefde en genade geplaatst …’ (Soerah: Ar-Roem 30:21). Tegelijkertijd is een liefdevol huwelijk een van de grootste aanbiddingen; ‘Wanneer een dienaar trouwt, heeft hij de helft van zijn religie compleet gemaakt; laat hem daarom taqwa van Allah hebben voor de andere helft’ (Hadith). In de 21ste eeuw staat het huwelijksleven onder veel druk. De belangrijkste reden daarvoor is dat er geen duidelijk voorbeeld is; wat is nou een perfect huwelijk en hoe ziet dat eruit?

Islam trouwen huwelijk nikah regels fiqh hanafi maliki scheiden talaq

JongerenCommissie Vereniging Ettaouhid (JCVE) organiseert een unieke lessenreeks die je niet wil missen! Voor het eerst in Nederland wordt uitgebreid het Islamitische huwelijk behandeld volgens de authentieke Maliki en Hanafi fiqhbronnen; gegeven door niemand minder dan Shaykh Mohammed Aarab! Om een succesvol en liefdevol huwelijk te hebben waarmee je dichter bij Allah komt, is het ten eerste noodzakelijk om te weten wat een geldig huwelijk is. Een geldig huwelijk voldoet aan de regels die Allah en Zijn Profeet ﷺ ons hebben opgedragen om het huwelijksleven naar in te richten.

In deze cursus leer je de vereiste intenties, voorwaarden en vereisten van een geldig huwelijk. Verder leer je geschikte en verboden huwelijkskandidaten, juridische conflicten in huwelijken, echtscheidingen. Kortom, je leert niet alleen in veel detail wat de regels zijn in en rondom het Islamitische huwelijk, maar je leert ook welke wijsheden Allah hierin heeft geplaatst.

Shaykh Mohammed Aarab zal de lessen verzorgen vanuit de Maliki wetschool maar zal daar waar nodig de verschillen met de Hanafi wetschool behandelen. Op deze manier wordt het huwelijk behandeld volgens de twee grootste wetscholen binnen de Islam.

  • Het boek wat Shaykh Mohammed Aarab zal gebruiken is het encyclopedische werk in Maliki fiqh genaamd ‘De Fiqh van de Maliki school en diens bewijzen (fiqh al-Maliki wa adillatuhu)’.
  • Het boek ‘al-ikhtiyar fi ta’lil al-mukhtar’ wordt beschouwd als een van de belangrijkste boeken in de Hanafi fiqh die nog steeds op veel traditionele en moderne universiteiten en instituten wordt gebruikt.

Wil je een gezegend huwelijk waarmee je dichterbij Allah komt, dan is dit een cursus die je absoluut niet wil missen.
Vanaf zaterdag 4 februari wordt deze cursus wekelijks verzorgd in het nieuwe gebouw van Ettaouhid (Kogelvangerstraat 114, Rotterdam).

In het kort

Cursus: Fiqh van de Nikah, vanuit de Hanafi en Maliki Wetscholen
Docent: Ustadh Mohamed Aarab (hafidahullah)
Doelgroep: voor getrouwden EN niet-getrouwden
Tijd: Elke zaterdag, tussen 19:30 en 21:30
Adres: Kogelvangerstraat 114, 3014 ZP ROTTERDAM
Prijs voor deze cursus (februari t/m juni): €85 (Speciale prijs Ettaouhid-leden, IUR-studenten en cursisten al-Bayquniyah: €75)
Prijs voor beide cursussen (februari t/m juni): €150 (Speciale prijs Ettaouhid-leden, IUR-studenten en cursisten al-Bayquniyah: €130)
Aanmelding via: het onderstaande formulier

1 reactie op “Cursus: ‘Het Huwelijk (Fiqh al-Nikah)’ | Shaykh Mohammed Aarab | Voorjaar 2017”

  1. Salaamoe 3alaikoem

    Moge Allah Subhanahoe wa ta3alaa jullie inzet belonen met de hoogste graad in het Paradijs. Ik had graag ene referentie gekregen ivm hoe om te gaan met een vrouw als ze zaken doet die Allah Subhanahoe wa ta3alaa niet wilt. Zoals bv spreken met een neef, die ze als broer ziet. Daar vrouwen emotioneel reageren is het moeilijk om te zeggen sit mag niet van Allah Subhanahoe wa ta3alaa. Ze ervaren dat aanvallend en hard. Daar ik als man denk dat is toch gewoon zo. En hoe kan ik Allah Subhanahoe wa ta3alaa daar niet bij betrekken? Kan toch niet. Ik hoop dat u me verstaat. Natuurlijk zijn er ook andere pijnpunten en niet enkel het contact met familie.

    Baraka Allahoe fiekoem

    Wa Salaamoe 3alaikoem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *