Meteen naar de inhoud
Home » Sahih Bibliotheek » Nieuws » Cursus: Karakter en Verschijning van de Nobele Profeet Mohammed (Shama’il-e-Rasool) | Vanaf 11 januari in Rotterdam

Cursus: Karakter en Verschijning van de Nobele Profeet Mohammed (Shama’il-e-Rasool) | Vanaf 11 januari in Rotterdam

Profeet Mohammed Uiterlijk

Minhaj-ul-Quran Rotterdam presenteert een 7-weekse cursus genaamd ‘Shama’il-e-Rasool’. Leer in deze cursusreeks de persoonlijke uitmuntendheden, karaktereigenschappen en nobele gedragingen van de Profeet ﷺ. De cursus zal verzorgd worden door Ustadh Tasneem Sadiq al-Qadri en de literatuur is o.a. gebaseerd op de Shama’il van Imam Tirmidhi.

Profeet Mohammed Uiterlijk

Vanaf 11 januari in Rotterdam

Wil je kennis opdoen over het nobele karakter van de Profeet ﷺ en deze eigen maken? Wil je meer weten over de verschijning van de geliefde Profeet ﷺ van Allah ﷻ? Mis deze cursus dan niet!

Heb je nog twijfels? Geen probleem, de eerste les is een proefles. (Aanmelden verplicht!)

Praktische info

Meer op Sahih.nl over dit onderwerp

9. Het uiterlijk van de Profeet ﷺ – Seerah Series

Eerder leerde we van Ustadh Tasneem Sadiq al-Qadri over het schone uiterlijk van de Profeet ﷺ tijdens de lessen over de Profetische Biografie.

Biografie van de Profeet Mohammed vzmh uiterlijk van de Profeet Mohammed vzmh

“Hoe zag de Profeet ﷺ er uit? Wat zien wij hier van terug in de Qoran en Profetische overleveringen (Hadith)? Dit element in de biografie van de Profeet ﷺ noemen wij de Shamaa’il (uiterlijke en innerlijke eigenschappen). Imam Thirmidhi, die één van de zes betrouwbare Hadith werken schreef, heeft een heel boek geschreven alleen over de Shamaa’il van de Profeet ﷺ. De Shamaa’il is groot, maar wij zullen alleen stil staan bij het gelaat van de Profeet ﷺ.

Dat is de beschrijving van de Profeet ﷺ die we tegen komen in de Hadith- en werken van Profetische biografie. Wij weten veel over de Profeet ﷺ en zijn gezegende: haren, gelaat, neus, lippen, oren, baardharen, vorm van de baard, wenkbrauwen, voorhoofd, haarlijn, schouders, nek, borst, bovenlichaam, armen, polsen, onderarmen, handen, vingers en nagels.

Hier hebben wij volle boeken over! Er is in geen enkele religie zoveel bekend over haar oprichter als dat wij die hebben van de Profeet ﷺ in de Islam.

“De metgezel Abu Hurayra zei:
“Ik heb niets mooiers gezien dan de Profeet ﷺ, hij was [zo schijnend] alsof de zon zich huisvestte in het gelaat van de Profeet ﷺ.”

“De metgezel Khalid bin Walid werd gevraagd: “Beschrijf Mohammed ﷺ eens voor ons”. Hij zei: “Dit is onmogelijk voor mij. Ik ben hiertoe niet in staat”. De vrager vroeg toen dan maar om een samengevat antwoord. Khalid ibn Walid zei toen: “De gezondene is de reflectie van de Degene die hem heeft gezonden.”

“Onze moeder A’isha levert over: “De Profeet ﷺ was de mooiste temidden van de mensen en zijn huid was het meest schijnend (vol met licht). Zijn zweetdruppels waren als parels”. De Maliki geleerde Imam al-Zurqani (1645 -1710 CE) levert dit over in zijn acht-delig commentaar op al-mawahib al-ladunni van Imam al-Qistalani.”

“Abu Hurayra levert over: “Als de Profeet ﷺ glimlachte, dan weerkaatste het licht (noer) tegen de muren.” Imam Zurqani levert dit ook over. Mulla Ali Qari legt deze overlevering verder uit: “Dit moet je zien als de zon die overal weerkaatst en daarmee alles verlicht.”

– Ustadh Tasneem Sadiq al-Qadri

Lees verder: 9. Het uiterlijk van de Profeet ﷺ – Seerah Series.

Gedicht over het uiterlijk van de Profeet: Een levendige Beschrijving van de Profeet ﷺ – Sidi Zakariya Bosmans

Zo heeft ons bereikt dat hij niet te lang was nog kort qua lengte;
Breed geschouderd van fysieke volmaaktheid in de juiste lengte ﷺ

Zijn gelaatskleur aan de rode kant en niet te wit nog te bruin;
Zijn haar viel tot op zijn oorlellen wel golvend vanaf zijn kruin ﷺ

Zijn Nobele gezicht was licht gerond welriekend met zachte huid;
Zijn spraak was zoet met woorden van excellentie en niet te luid ﷺ

Beschrijving van de Profeet vzmh

De witheid van zijn ogen was helder en zijn pupillen diepzwart;
Zijn wenkbrauwen liepen tot fijn in de hoeken en zeer apart ﷺ

Zijn geliefde metgezellen vergeleken zijn gezicht met de volle maan;
Uitingen van duidelijke verschijning, zo waren zij met hem begaan ﷺ

Zijn zweetdruppels waren als parels, geuriger dan elke muskus;
Transpiratiegeur van nature vanwege zijn uitmuntende status ﷺ

Lees verder: Een levendige Beschrijving van de Profeet ﷺ – Sidi Zakariya Bosmans

Auteursprofiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *