Meteen naar de inhoud
Home » Sahih Bibliotheek » Nieuws » De lastercampagne jegens Ustaad Mohammed Aarab

De lastercampagne jegens Ustaad Mohammed Aarab

Ustadh Mohamed Aarab

Zoals velen misschien opgemerkt hebben, zijn er onprofessionele mensen die een bepaalde leer aanhangen en anderen proberen te waarschuwen die niet dezelfde leer aandragen. Sommige van hen op een geaccepteerde wijze, andere doen het weer op de meest schaamteloze en respectloze wijze. Het is tijdverspilling om continue op ze in te gaan en om ons bezig te houden met datgene wat ze over onze vrome geleerden te zeggen hebben, maar aan de andere kant is het onze plicht om op te komen voor degenen die ons voorzien van kennis van de belangrijkste wetenschappen van de Islaam.

Sahih Bukhari Nederlands Hadith Kennis Islam lezingen

De groep die zichzelf de politie van het geloof lijkt te achten, vindt verder niets anders dan steeds weer over onze geleerden te roddelen, dit keer over onze geliefde Ustaad Muhammad Aarab, moge Allaah tevreden met hem zijn. Deze mensen schromen zich niet om via de sociale media [o.a. Facebook, WhatsApp, Hotmail] vele [opkomende] studenten van kennis te benaderen om hen tegen ons te waarschuwen.
Tegen degenen die de mededelingen ontvangen, willen we zeggen:

“Als je vindt dat ze gelijk hebben, dan weerhoud niemand je ervan om geen lessen meer te volgen bij deze geleerden, maar als je vindt dat ze ongelijk hebben, negeer het en volg verder gewoon les. Verder willen we deze organisaties vriendelijk verzoeken, met alle respect en oprechtheid, om uit te kijken voor de gevaren van roddel en laster”.

Roddel en laster in de Koran en de Soennah

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِّنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَب بَّعْضُكُم بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَن يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَّحِيمٌ

”Oh, jullie die geloven! Vermijd te veel kwade vermoedens ten opzichte van elkaar, want sommige kwade vermoedens zijn een zonde. Bespied elkaar niet en spreek geen kwaad over elkaar in elkaars afwezigheid. Houdt iemand van jullie ervan het vlees van zijn dode broeder te eten? Jullie zouden het zeker walgelijk vinden. En wees je bewust van Allaah. Allaah is Berouwaanvaardend, Genadevol” – [Quraan 49;12].

Abu Hurayra heeft overgeleverd dat onze geliefde Profeet ﷺ zei:

”Weet je wat roddel is?” Zij zeiden; ”Allaah en Zijn boodschapper weten het beter”. Hij zei; ”Datgene over je broeder zeggen waarvan je weet dat hij er niet van houdt”. Iemand zei; ”Maar als mijn broeder zou zijn zoals ik het zeg?” Hij zei; ”Als hij zou zijn zoals je zegt, dan ben je schuldig aan roddel en als hij niet zou zijn zoals je zegt, dan ben je schuldig aan laster” – [Sahih Muslim].

Dit bericht verscheen als eerst op de facebookpagina van Othman Moskee Crooswijk en is vervolgens op vele pagina’s gedeeld. Team Sahih.

Maak kennis met Ustadh Mohammed Aarab

Achtergrond informatie over Ustadh Mohammed Aarab

Klik op de foto hieronder voor meer informatie over wie Ustadh Mohammed Aarab is.

wie is Ustadh Mohamed Aarab
Klik op de bovenstaande foto voor meer informatie over wie Ustadh Mohamed Aarab is en waarom je les van hem zou moeten volgen. Bron: Sunni Instituut.

 

 

 

Auteursprofiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *