Home » Sahih Instituut » Gezocht: Ondersteuner Online Cursus SahihX

Gezocht: Ondersteuner Online Cursus SahihX2 min lezen

cursus islam SahihX

﷽ 

Gezocht

Iemand die wilt meewerken aan het verbeteren van de online cursus Usul al-Fiqh Deel 1. Creativiteit en ideeën zijn meer dan welkom. Zo is het toevoegen van videomateriaal, artikelen, casussen en opdrachten mogelijk. Bovendien is dit een uitgelezen gelegenheid om praktisch bezig te zijn met een van de belangrijkste vakken binnen de Islam, Usul al-Fiqh. De tijdsbelasting zal niet meer dan een paar uur per week zijn.

De cursus is compleet en staat online. Zo is het mogelijk om gelijk al enkele proeflessen te volgen. Hierbij de link naar de cursus: https://www.sahih.nl/sahih-instituut/sahihx/cursusaanbod/usul-al-fiqh-deel-1-de-primaire-bronnen-van-de-islamitische-wetgeving/?tab=tab-curriculum

Bij interesse graag een e-mail sturen naar sahih.nl@gmail.com

Sahih en Open Onderwijs

Bijna een jaar geleden begon de cursus Usul al-Fiqh Deel 1, die gebaseerd werd op Osoel al-Fiqh, het nieuwe boek van Shaykh Mohammed Aarab. Die klassikale cursus staat nu online zodat het als een zelfstandige module kan worden gevolgd, met als doel instroom voor een eventuele vervolgcursus. Daarvoor hebben we SahihX in leven geroepen: een platform waar moslims online kennis kunnen opdoen volgens de standaarden van open onderwijs zoals dat wordt gefaciliteerd door gerenommeerde universiteiten.

Ons doel is om een beperkt aantal cursussen online te zetten, waarmee de student een niveau kan opbouwen om vervolgens in te stromen bij lopende lessen van andere geleerden/organisaties. Hiermee worden die geleerden en organisaties ook ontlast en kunnen wij hopelijk ons steentje bijdragen aan het islamitisch onderwijs in Nederland en België.

Andere cursussen op Sahih X

Regelmatig sturen bekeerlingen ons berichten omdat zij meer willen leren over de Islam. Op het moment zijn er geen resources voor bekeerlingen, zijn er nauwelijks studenten van kennis beschikbaar voor begeleiding en zijn bekeerlingen overgeleverd aan enkele anonieme website. Een eerstvolgende stap is daarom het klaarzetten van materiaal (audio, artikelen en eventueel video opnames) om een kleine online cursus te maken voor bekeerlingen.

Moge Allah ons vergeven en jullie zegenen.

Wassalaam,

Team Sahih

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *