Meteen naar de inhoud
Home » Sahih Bibliotheek » Nieuws » Het nieuwe Ar-Risaalah – Meer klassieke Islam in Den Haag!

Het nieuwe Ar-Risaalah – Meer klassieke Islam in Den Haag!

Risaalah Den Haag al Islam Jongeren

Maak kennis met een nieuwe organisatie van gemotiveerde studenten van kennis die graag klassieke Islam willen huisvesten in Den Haag. Afgelopen maand juni was in Den Haag een lezing van Ustadh Mohammed Aarab genaamd: hoe zuiver ik mijn hart? Dit is het eerste evenement dat is georganiseerd door nieuwe Islamitische vereniging Ar-Risalah. 

Missie

De missie van Ar-Risaalah is het bedienen van de moslimgemeenschap in Nederland in het algemeen en Den haag in het bijzonder, op religieus, maatschappelijk en educatief gebied.

Ar-Risaalah streeft ernaar zowel fysiek als digitaal een centrum te zijn waar spiritualiteit, ontmoeting, educatie, ontplooiing, ontwikkeling en ontspanning bij elkaar komen.

Religieus uitgangspunt

Het uitgangspunt bij onze activiteiten is:

في عَقْدِ الأشعري وفقه مالك
وفي طَريقَةِ الجُنَيْدِ السَّالِكِ

“Op basis van de Aqeedah [volgens de verwoording] van Imam al-Ash’ari en de fiqh van Imam Malik *** En in de spirituele methodologie van Imam al-Junayd.” Murshid al Mu’in 

  1. Aqidah; Ahle Sunna wa l-djamaa’a
  2. Fiqh: Madhab Imaam Malik
  3. Tariqah: Tasawwuf Imaam al-Junayd
Maliki Madhab
Het gebed volgens de Maliki Wetschool

Dit uitgangspunt, dat ook wel bekend staat als Al Wasatiyah, vrij vertaald de middenweg of de weg van evenwichtigheid, is het motto/uitgangspunt van Moslims die van oorsprong leven in het geografisch gebied dat zich uitstrekt van Mauritanië en Marokko tot aan Libië. Veel van de mensen die oorspronkelijk uit dit gebied komen zijn geëmigreerd naar de rest van de wereld, waaronder Europa.

Het voornoemde motto/uitgangspunt is inmiddels dan ook over de hele wereld te vinden. Onder andere in lezingen en cursussen zal dit motto/uitgangspunt nader uitgelegd worden. Voor een inleidend, als versvorm, geschreven boek verwijzen wij naar het boek “Al-Murshid Al-Mu’in” van Sidi Abd al-Wahid ibn Ali ibn Ashir.

Voor een uitgebreider commentaar op dit inleidend werk verwijzen we naar “The practical guidebook of essential Islamic Sciences; A commentary on Ibn Ashir’s Al-Murshid Al-Mu’in.”

Volg ar-Risaalah

Risaalah Den Haag al Islam Jongeren

Wat nu?

Bekijk de Sahih Islamagenda voor actuele Islam lessen, cursussen en lezingen.

– Dit bericht verscheen op de facebook pagina van al-Risaalah en is aangepast door Team Sahih.

1 reactie op “Het nieuwe Ar-Risaalah – Meer klassieke Islam in Den Haag!”

  1. Pingback: Sahih.nl > Maliki Fiqh cursus in Den Haag: Reinheid en Gebed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *