Meteen naar de inhoud
Home » Sahih Bibliotheek » Het Vasten volgens de Shafi’i Madhab

Het Vasten volgens de Shafi’i Madhab

Dit is een Nederlandse vertaling van het Engelstalige The Fiqh of Fasting Ramadan According to the School of Imam Shafi’i. De inhoudelijke redactie lag in de handen van Ustadh Zekeriya Budak.

Een woord van de vertalers

Dit werk -dat de Fiqh van het vasten tijdens Ramadan volgens de school van Imam Shafi’i weergeeft- is primair geschreven door Shaykh Jamir D. Meah. Moge Allah hem daarvoor belonen.

In deze donkere dagen van massaverwarring en misleiding, waarbij het rechte pad soms mistig lijkt, is structuur en vertrouwen belangrijk. Om die reden adviseren wij om de Quran en Sunnah te volgen volgens de traditionele weg van de vier scholen! Deze scholen zijn verankerd binnen de Islam en geven veilige wegen om Islam te praktiseren! Iedere school bestaat uit duizenden geleerden die ieder hun steentje hebben bijgedragen om de jurisprudentie voor ons als leken te verduidelijken.

Deze vertaling zal niet vrij zijn van fouten. Wij hebben geprobeerd de Engelse tekst te vertalen naar de Nederlandse spraakstijl zonder hierbij de originele tekst te veranderen. De notities zijn van de schrijver – Shaykh Jamir D. Meah – zelf, niet van ons.

Eventuele op- of aanmerkingen kunnen gemaild worden naar: info@islamcolor.nl

Het is onze intentie geweest -en Allah is onze getuige- om onze broeders en zusters van belangrijke kennis te voorzien opdat zij hun aanbidding kunnen perfectioneren. O Allah! Vergeef ons voor onze fouten, onze tekortkomingen en onze zonden en laat dit werk van nut zijn voor de moslims!

Amin.

Klik hier om het boek ‘Fiqh van het vasten volgens de Shafi’i wetschool’ te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags: