Meteen naar de inhoud
Home » Sahih Bibliotheek » Nieuws » Studieweekend 29/30 aug: Hadith Interpretatie & Tasawwuf met Shaykh Atabek Shukurov

Studieweekend 29/30 aug: Hadith Interpretatie & Tasawwuf met Shaykh Atabek Shukurov

Shaykh Atabek Shukurov in Nederland

De Islamitische Wereld verkeert op een heleboel vlakken in een moeilijke situatie. Deze invloeden komen ook terug in klassieke kennis. De Profeet ﷺ zei – in een Hadith overgeleverd door Imam Bukhari en Muslim – dat er een tijd komt waarin kennis afgenomen wordt doordat de geleerden overlijden en onwetenden de mensen zullen leiden. Hoe veel van deze kennis gaat verloren in de moderne wereld en welke invloed heeft dit op de hedendaagse interpretatie van (de Quran en) Hadith?

Door een bijzondere samenloop van omstandigheden zal Shayhk Atabek Shukurov morgen in Nederland zijn voor een studieweekend om over de kenniscrisis die de moslims nu doormaken op het gebied van Hadith interpretatie. Tevens zal de Shaykh het hebben over tasawwuf zoals dat werd beleefd in de eerste generaties van Islam.

Shaykh Shukurov heeft bij meer dan 80 docenten gestudeerd waaronder de illustere Shaykh Ramadan al-Buti en Shaykh al-Adeeb Kallas. Dit is een unieke gelegenheid om diepgaande kennis op toegankelijke wijze bij zo’n grote geleerde op te doen. Er worden actuele en relevante onderwerpen op het gebied van Quran, Hadith, Aqeedah en Tassawuf behandeld die normaal gesproken jarenlange studie vereisen, maar een expert zoals Shaykh Shukurov kan de student hier makkelijk doorheen brengen.

Het programma

Za 29 augustus: De Interpretatie van (Quran en) Hadith in de Moderne Wereld
Een intensieve studiedag waarin Shaykh Atabek Shukurov hoogstpersoonlijk zijn nieuw boek behandelt ‘Hanafi Princinples of Testing Hadith.’

Principles-of-testing-hadith-599x278
Zo 30 augustus : Tasawwuf van de Salaf
De Shaykh geeft de lezing ‘Tasawwuf van de Salaf’ over spiritualiteit als realiteit en wetenschap binnen de Islam zoals de eerste generaties dat hebben gedaan. Hoe bestond dit in de tijd van de Profeet vzmh en de metgezellen? Over dit onderwerp is vandaag de dag veel verwarring en Shaykh Shukurov zal met zijn brede kennis hier op ingaan.

Algemene informatie

Kosten voor twee dagen, inclusief uitgebreide lunch: zie flyer
Locatie: Hobbemastraat 32, 2526 JP Den Haag
Tijd Zaterdag 29 augustus: 10:00 tot 21:00
Tijd Zondag 30augustus: 14:00 tot 17:00
Voertaal: Engels
Aanmelden via: link→ aanmeldformulier:

Atabek Shukurov al-Nasafi

Biografie Shaykh Atabek Shukurov al-Nasafi

Een parel onder de geleerden in Europa!

Met meer dan 80 docenten waaronder Shaykh Ramadan al-Buti en Shaykh al-Adeeb Kallas is Shaykh Atabek Shukurov één van de meest notabele geleerden van Europa. Omdat hij vaker in Nederland is geweest, is het belangrijk voor de islamitische gemeenschap in Nederland en België om nader kennis met hem te maken.

Shaykh Atabek Shukurov al-Hanafi is geboren in Oezbekistan, een land waaruit de grootste geleerden en ware uitblinkers van de islamitische wetenschap zijn gerezen, zoals de grootste Hadithgeleerde Imam al-Bukhari, Abu Laith As- Samarqandi, At-Tirmidhi en de verdediger van de ahlu Sunnah Imam Abu Mansur al- Maturdi.. lees verder.

Deze tekst verscheen op de facebookpagina van Minhaj ul Quran en is verder bewerkt door Team Sahih.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *