Meteen naar de inhoud
Home » Sahih Bibliotheek » Nieuws » CIO²: Nieuwe lessen Tajwied en Maliki-fiqh voor vrouwen

CIO²: Nieuwe lessen Tajwied en Maliki-fiqh voor vrouwen

CIO2 Shaykh Sulayman van Ael

Lessen Tajwied en Maliki-fiqh voor vrouwen door vrouwen komen eraan (insha Allah)!

 

CIO2 Shaykh Sulayman van Ael

CIO² begint drie nieuwe afdelingen

Na het succes van het kinderschooltje de Parels dat weldra op andere plaatsen in België en Nederland van start gaat, CIO Madkhal-traject in Antwerpen, Houthalen, Waalwijk en Rotterdam, en samenwerking tussen CIO² en Al-Miezan psychosociaal centrum te Antwerpen, komen er drie nieuwe afdelingen:

  1. Fiqh voor vrouwen
  2. Tajwied voor vrouwen
  3. Klassieke teksten van kaft tot kaft

Bekijk de Sahih Islamagenda voor actuele lessen van CIO²

Tajwied lessen voor vrouwen

Nog een kwestie van weken en de les Tajwied voor vrouwen door vrouwen komt eraan. Gegeven door een zuster die haar Ijaza en sanad behaalde tot aan Allah s.w.t.

Maliki en Hanafi fiqh voor vrouwen

Langs de andere kant gaat ook de Maliki en Hanafi fiqh voor vrouwen van start waarin: huwelijk, scheiden, kinderopvoeding en aanbiddingsvormen duidelijk besproken worden. Gegeven door vrouwen aan vrouwen.

Hou de Facebook van CIO (zie link hieronder) in het oog om er als eerste bij te zijn, want de plaatsen zullen beperkt zijn.

Boeklezingen van kaft tot kaft

In augustus komen er enkele boeklezingen van kaft tot kaft om hierin een keten te krijgen tot de samensteller van het boek, waaronder:

  • Riyad al-Salihien van Imam al-Nawawi
  • Al-Shama’il al-Muhammadiyyah van Imam at-Tirmidhi
  • Al-Targhieb wa al-Tarhieb van al-Moendziri

Dit zal dan ook het begin zijn van de nieuwe afdeling van CIO: Klassieke teksten van kaft tot kaft. Mag Allah s.w.t. dit initiatief laten welslagen en beschermen tegen alle slechte invloeden van buitenaf, amin!

Volg CIO²

Dagelijkse Posts over traditionele kennis, houding van studenten en geleerden en bespreking van belangrijke overleveringen.

Dit bericht verscheen op de facebookpagina van CIO². Het werd geschreven door Shaykh Suleyman van Ael en is voorzien van kopteksten en links door Sahih.nl. 

Auteursprofiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *