Meteen naar de inhoud
Home » Sahih Bibliotheek » Nieuws » Conferentie in Theater Zuidplein met Ustadh Sulayman van Ael en Dr. Bahri Bulut | 22/2/15

Conferentie in Theater Zuidplein met Ustadh Sulayman van Ael en Dr. Bahri Bulut | 22/2/15

Zes van je favoriete Islamitische organisaties werken samen en presenteren een unieke conferentie in Theater Zuidplein met niemand minder dan Ustadh Sulayman van Ael en Dr. Bahri Bulut. De verkoop van de kaarten gaat hard! Als je aanwezig wilt zijn bij deze unieke conferentie adviseren wij je om snel je kaartjes te kopen want op = op! Koop hier je kaartjes: ‘Kaarten kopen | Theater Zuidplein‘. Voor algemene informatie volg de facebookpagina ‘Islamconferenties

Conferentie: De vooruitgang van de moslimgemeenschap binnen de Nederlandse samenleving

Van de hoogtijdagen van Andalusië tot de macht van het Ottomaanse Rijk: de moslimgemeenschap heeft sinds het begin van de islam een hele grote rol in de wereld gespeeld en zijn altijd pioniers geweest in vele  wetenschappen.

” كُنْتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ”
“Jullie (de moslims) zijn de beste gemeenschap die uit de mensen is voortgebracht”
(3:110)

Waar vroeger de islamitische gemeenschap de drijfveer was voor ontwikkelingen in de wetenschap, de voorstander en beschermheer van de mensenrechten en de bron van geluk en vrede was, is de toon vandaag de dag heel anders. De moslims worden keer op keer onder een kritische loep geplaatst en met scheve ogen aangekeken, alsof de moslims de bron en oorzaak van alle ellende in de wereld zijn. Hoe ziet de islamitische gemeenschap zichzelf echter en hoe kan deze gemeenschap zijn eigen identiteit terugvinden? Hoe kunnen wij vooruitkomen in deze tijden van achteruitgang?

Sulayman van Ael Bahri BulutDit en nog veel meer, zal worden toegelicht in de conferentie ‘De vooruitgang van de moslimgemeenschap binnen de Nederlandse samenleving’, die de vrucht is van een samenwerking tussen:

Ustadh Sulayman van Ael en Dr. Bahri Bulut

Op zondag 22 februari hebben we als eerste gastspreker Ustadh Sulayman van Ael, een geleerde met een sterke en kennisvolle achtergrond. Zo heeft hij in het buitenland diploma’s mogen ontvangen voor de 14 recitatiestijlen van de Koran, waardoor op dit vakgebied het hoogste niveau is bereikt. Daarnaast heeft hij onder andere de exegese van de Koran, de jurisprudentie en de overleveringen van de Profeet (vrede zij met hem) mogen bestuderen onder vele geleerden in het buitenland. Als tweede gastspreker hebben we Dr. Bahri Bulut, een gekend persoon in de Randstad voor zijn sterke boodschap en spreekvaardigheid. In zijn dagelijks leven is hij een huisarts, waarbij hij ook actief is in lezingen geven binnen islamitische organisaties, een man die dus je hart en ziel weet te genezen!

De middag zal gepresenteerd worden door Faruk van der Weele. Tevens zullen we tijdens de conferentie verschillende hapjes verkopen. Al met al een dag om niet te missen! Tot zondag 22 februari in Theater Zuidplein vanaf 13.30 uur!
Klik op onderstaande link en koop NU je kaartje online voor alles uitverkocht is! In de voorverkoop kost een kaartje nog €7,50. Aan de kassa is dit €10,-.

In het kort

Conferentie: ‘De vooruitgang van de moslimgemeenschap binnen de Nederlandse samenleving’
Sprekers: Ustaadh Sulayman van Ael & dr. Bahri Bulut
Datum: zondag 22 februari 2015
Tijdstip: 13.30 – 18.00
Locatie: Theater Zuidplein, Zuidplein 60-64, Rotterdam (kaart)
Toegangsprijs voorverkoop: €7,50 (via Theater Zuidplein)
Toegangsprijs kassa: €10,-
Tickets te bestellen op: http://www.theaterzuidplein.nl/kaartenkopen/2485

– Dit bericht bericht verscheen op de websites van de initiatiefnemende organisaties en is aangepast door Team Sahih.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *