Meteen naar de inhoud
Home » Sahih Bibliotheek » Boeken en artikelen » Het leven van Qadi Iyad – Ar-Risaalah Publicaties

Het leven van Qadi Iyad – Ar-Risaalah Publicaties

Qadi Iyad Risaalah Maliki Scholars Shifa

Download nu het artikel
van Ar-Risaalah genaamd “Het Leven van Qadi Iyad

Maliki Qadi Iyad Het leven van

Introductie

Dit artikel beschrijft in het kort het leven en de werken van Qadi Iyad ibn Musa. Deze grote Maliki geleerde wordt gezien als een autoriteit binnen de Maliki rechtsschool. Zijn werken beschrijven niet alleen maar kwesties die te maken hebben met de Maliki jurisprudentie. Hij heeft ook geschreven over het leven van de Profeet ﷺ en behandelde uitvoerig de ahadeeth die te maken hadden met het leven en de karaktereigenschappen van de Profeet ﷺ.

Voorwoord

Ustadh Hassan Bouyazdouzen, docent Islamitische Universiteit Rotterdam, heeft dit artikel gelezen en zegt er het volgende over:

“Qadi Iyad is een van de grootste geleerden die Marokko heeft gekend. Het is daarom belangrijk dat deze korte biografie beschikbaar gesteld wordt in het Nederlands. Het is tevens van groot belang dat de klassieke geleerden bekend worden gemaakt aan een Nederlands publiek. De inhoud van dit artikel is doorgenomen en gecontroleerd op accuraatheid. Naar het beste van mijn kennis geeft het een compleet en eerlijk beeld weer van zijn leven.”

Downloaden

Om te downloaden klik op de onderstaande afbeelding of klik op deze link: Qadi Iyad – Het Leven van Qadi Iyad Ar-Risaalah Publicaties


Qadi Iyad Risaalah Maliki Scholars Shifa

Auteursprofiel
ar Risaalah

في عقد الأشعري وفقه مالك وفي طريقة الجنيد السالك

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *