Meteen naar de inhoud
Home » Sahih Bibliotheek » Shaykh Salek bin Siddina

Shaykh Salek bin Siddina

Shaykh Salek bin Siddina (rechts op de foto met witte kleding) is een van de grote specialistische geleerden van onze tijd. Tevens direct student van Shaykh Murabit al-Haj.

Shaykh Salek richtte in 2016 The Foundation for Mauritanian Relief & Development op. Hij komt uit Mauritanië, West-Afrika, een land dat bekend staat om het voortbrengen van enkele van de meest deskundige geleerden van de Oemmah. Hij studeerde meer dan 17 jaar (!) in het beroemde berggebied van Taganat, van talrijke ervaren geleerden, waaronder Murabit al-Hajj, een van de grootste geleerden van onze tijd. Naast het memoriseren van Koran in twee van zijn recitaties, heeft hij een aantal van de meest geavanceerde teksten in de disciplines van islamitische jurisprudentie (fiqh), Arabische grammatica (nahu), geloofsleer (aqida), profetische overleveringen (hadith ) en de studie van het leven van de profeet Mohammed, vrede zij met hem (seerah).

Hij is afkomstig uit een familie die zijn afstamming terugvoert naar de Profeet, vrede zij met hem, zelf. Hij wordt gerespecteerd en algemeen beschouwd onder mede geleerden als een geleerde van het hoogste kaliber. Momenteel verdeelt hij zijn tijd tussen de VS, waar hij door het land reist om lezingen te geven en kennissessies te geven, en Mauritanië, waar hij de Dar Us Salaam-school leidt die de Qoran, de islamitische wet en tal van andere onderwerpen onderwijst aan kinderen en volwassenen van alle leeftijden.

Een ieder die luistert naar Shaykh Salek weet dat hij een zeer senior geleerde is. Recent is enige controverse ontstaan omdat de Imam gevorderde en complexere onderwerpen in Aqeedah bespreekt via sociaal media. Over het algemeen raden de geleerden het af om gevorderde aqeedahpunten te verspreiden via sociale media omdat het medium zich niet leent voor de complexiteit van deze onderwerpen.

Auteursprofiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *