Meteen naar de inhoud
Home » Sahih Bibliotheek » Nieuws » Lezing: Op weg naar de maand Ramadan – Ustadh Tasneem Sadiq

Lezing: Op weg naar de maand Ramadan – Ustadh Tasneem Sadiq

Ramadan Othman Tasneem Sadiq

Over ongeveer twee weken breekt de maand Ramadan weer aan in shaa Allah en de voorbereidingen zijn in volle gang. De grote soeppan wordt alvast uit de vitrinekast gehaald en kookboeken worden verslonden voor inspiratie voor lekkere en energierijke gerechten. Maar zijn onze voorbereidingen alleen gelimiteerd op het culinaire vlak of hebben we ook nagedacht over wat we willen bereiken deze Ramadan?

Het meeste halen uit de Ramadan

Hebben we ook doelen gesteld voor zelfverbetering van ons karakter in deze maand die een school is voor het opvoeden van de ziel. Om het meeste uit de maand Ramadan te halen is zo een uitvoerige voorbereiding vereist. De sahaba (metgezellen van de Profeet vzmh) keken al 6 maanden van te voren uit naar de volgende Ramadan en deden dua opdat ze de aankomende Ramadan mee mogen maken. En ook de maanden in aanloop van de Ramadan, Rajab en Shabaan, werden uitvoerig benut om alvast lichamelijk en spiritueel in de stemming te komen. Kom naar onze jongerenavond en denk mee over hoe we onze tijd het beste kunnen invullen om het meeste uit deze gezegende maand te halen.

Ustadh Tasneem Sadiq over het het geheim van Iman

Als voorproefje op de Ramadan lezing is een filmpje geplaatst van Ustadh Tasneem Sadiq over het geheim van Iman en de ware betekenis van het volgen van de Sunnah.

Tevens worden op Sahih.nl de lessen van Ustadh Tasneem gepubliceerd over het leven van de Profeet vzmh. Een aanrader uit de Seerah reeks – met een kop koffie of thee: Het Begin van de openbaring & begin van jouw spirituele groei – Seerah Series

Programma

Gastspreker: Ustadh Tasneem Sadiq, hoofddocent Minhaj Instituut
Locatie: Moskee Othman
Boezemdwarsstraat 1A 3034 EP Rotterdam
Datum: zaterdag 6 juni 2015
Tijdstip: na Asr (18:00)

Ramadan Othman Tasneem Sadiq

Dit bericht verscheen op de facebookpagina van Othman Moskee Crooswijk. Het is verder voorzien van kopteksten en een filmpje door Sahih.nl. 

Auteursprofiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *