Meteen naar de inhoud
Home » Sahih Bibliotheek » Nieuws » Elke maandag in Rotterdam Sahih al-Bukhari Maqra’a met Shaykh Galal al-Jihani

Elke maandag in Rotterdam Sahih al-Bukhari Maqra’a met Shaykh Galal al-Jihani

Bukhari Shaykh Galal al Jihani

Een unieke gebeurtenis

Studentenvereniging De Tulp organiseert een maqra’a van Sahih al-Bukhari met Shaykh Galal al-Jihani [hafidhahullah] voor zowel broeders als zusters. Dit zal gepaard gaan met een Ijaza [getuigschrift] die gaat tot aan de Profeet ﷺ na het afronden hiervan. Dit is een unieke gebeurtenis die je niet vaak zal treffen in de lage landen!

De setting

De setting zal als volgt zijn: De edele Shaykh leest voor uit Jaami’ Sahih al-Bukhari en de studenten lezen enkel mee, er volgt dus geen uitleg van de tekst. Begrip van de tekst is niet een vereiste, echter het mee kunnen volgen van de tekst is wel van belang. De studenten dienen voor het getuigschrift geen enkele hadith of dag te missen. Wij benadrukken dan ook dat degenen die mee wensen te doen, dat ze tijdig aanwezig moeten zijn. Degenen die enkele ahadith of een dag moeten missen om een of andere reden, dienen dit aan te geven bij de leden van SV De Tulp [broeder ‘Arif of broeder Samir] en wordt het privé aan hen voorgelezen door Shaykh Galal. Als je het bij de Shaykh hebt ingehaald dan dien je dit ook door te geven, want er zal nauwkeurig worden bijgehouden wie iets heeft gemist.

Men dient hier eerlijk met zichzelf te zijn. De Shaykh kan maar het maar eenmaal per persoon voorlezen, indien je meer dagen hebt mist dan kan je nog steeds volgen, maar het getuigschrift loop je dan wel mis.
Wij benadrukken dat goed gedrag tegenover de Shaykh en de te behandelen tekst van zeer belang is. Wij raden ook aan om in zover mogelijk de woorden van de profeet [sal Allahu ‘alayhi wasallam] in staat van reinheid aan te horen.

Elke maandag

De maqra’a zal In Shaa Allah elke maandag worden gehouden, echter het einde van deze gezegende reeks is niet vastgesteld.
Voor de vakantie proberen we nog drie à vier hoofdstukken af te ronden. De gekopieerde tekst van al-Bukhari met de juiste versie krijgen jullie van ons op start van de dag zelf en dit is inbegrepen in de prijs.

Meld je dus z.s.m. aan!

Lokaal: Kleine zaal [beneden]. Deze informatie is voor degenen buiten de IUR. Studenten van de IUR hebben alreeds een mail ontvangen met bijbehorende informatie.

De overige informatie vinden jullie op de onderstaande flyer:

Galal al Jihani

Auteursprofiel

5 reacties op “Elke maandag in Rotterdam Sahih al-Bukhari Maqra’a met Shaykh Galal al-Jihani”

 1. Salaam alaykoem,

  ik heb hier een vraag over, deze is vraag komt misschien ongepast over en ik wil zeker niet onrespectvol zijn. Maar als ik het goed begrepen heb, is het de bedoeling om naar hadith te luisteren maar zonder noodzaak om ze te begrijpen, laat staan de interpretatie ervan? Wat is de waarde dan van die ijaza?

 2. Gebruiker avatar

  Salaam alaikoem Stefan,

  We beschouwen je reactie zeker niet als ongepast of onrespectvol. Islam is de religie van kennis. Zolang vragen op een nette manier gesteld worden – en dat doe jij – moet het kunnen. We hebben je vraag uitgezet naar iemand die er wat meer over weet. Insha Allah ontvang je spoeding een reactie.

 3. Gebruiker avatar

  Salaam alaikoem Stefan,
  Bedankt voor uw geduld. Hierbij delen we het antwoord van broeder Harun Verstaen op uw vraag over het belang van de idjaza.

  “Dat is een terechte vraag die geen kort antwoord heeft helaas. Enige basiskennis aangaande de wijze van overdracht en ontvangst van islamitische wetenschappen, waaronder ‘ilm ul-hadith, van leraar op student is hiervoor nodig. Ik zal enkele belangrijke punten aangeven:

  1.) Als het gaat om hadith dan zijn er bekende 8 wijzen van overdracht en ontvangst. Hiervoor kan men terecht in de boeken van ‘ilm ul-hadith.

  2.) Overdracht en ontvangst van hadith en/of teksten zonder uitleg is een geaccepteerde vorm van overdracht van kennis.

  3.) Voor het overdragen en ontvangen van enkel ijazah is zelfs het direct horen of recitatie geen vereiste.

  4.) Zelfs kinderen die niets begrijpen kunnen ijazah krijgen vanaf een bepaalde leeftijd.

  Dit zijn enkele basisprincipes. Nu mogelijke belangen / voordelen:

  1.) Aansporing tot het leren van Arabisch en kennis opdoen.

  2.) Een spirituele band met de Profeet s.a.w.s. of de auteur van een tekst.

  3.) Kennis opdoen op de traditionele manier middels ijazah en sanad.

  4.) Het gehoord hebben van ahadith uit de mond van een geleerde. Veel mensen zullen die kans nooit hebben, laat staan dat ze het boek helemaal lezen.

  5.) Om het onderscheid te maken tussen de orthodoxe Sunnitische islam en de rest v/d moslims

  6.) Met de sanad wordt ook het begrip van voorgaande generaties doorgegeven.

  7.) Het systeem van de sanad en ijazah vormt een bescherming van het gehele lichaam van geleerdheid door de collectiviteit van geleerden. Het gaat niet om individuen. Hiermee worden fouten in termen van begrip geminimaliseerd. ”

  Bedankt voor uw vraag broeder Stefan en hopelijk is dit een antwoord op uw vraag.
  Salaam alaikoem,
  Team Sahih.nl

 4. Salaam alaykoem,

  Ik zag zojuist op jullie site dat jullie hadden aangekondigd dat er op
  Elke maandag in Rotterdam Sahih al-Bukhari Maqra’a met Shaykh Galal al-Jihani wordt gegeven.

  Ik ben een zuster dat graag daaraan zou willen deelnemen met een andere zuster. Wij willen graag meer kennis opdoen over de Islam insa’ Allah. Wij komen beiden uit Eindhoven en willen zeker hiervoor reizen.
  Nu had ik een aantal vragen:

  Of wij vanaf september daar aan kunnen meedoen? i.v.m. onze werk
  – Wat de kosten zijn?
  – Is het bedoelt voor het gehele jaar zomer 2016?
  – Zijn er een bepaalde eisen of voorwaarden die wij vooraf moeten weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *