Meteen naar de inhoud
Home » Sahih Bibliotheek » De schat van Alladin en Islam

De schat van Alladin en Islam

Islam lezingen, quotes, verhalen, weetjes. Shaykh Hamza Yusuf

Iedereen zoekt naar een schat en dat is ´het verlangen van hun hart´. Dit is de échte schat. Degene die Allah vindt, en Hij is een verborgen schat, hij heeft alles gevonden wat hij nodig heeft. Elke andere schat zal zichzelf in het eind onthullen als leeg.

Net als de mooie verhalen uit de Duizend-en-een-nacht. De geest, hij creëert deze mooie paleizen en de man leeft… hij heeft zijde en tulbanden. Plotseling wanneer hij uit de gratie raakt van de geest verdwijnt alles en hij is weer terug in zijn oude kleding. Dat is uiteindelijke de Dunya (het wereldse). Dat is het metafoor voor de Dunya! Dat als jij je hart plaatst… er is een Hadith die zegt dat ‘de schat van een man in zijn hart ligt’. Dat alles waar jij naar verlangt jouw schat is en dat is de uiteindelijke realiteit van hen die hun liefde en geloof zetten in Dunya. Zij eindigen als die arme boer die de wonderlamp had gevonden en alle luxe krijgt en plotseling is het allemaal weg.

Islam lessen, quotes, verhalen, weetjes.  Shaykh Hamza Yusuf

En insha Allah op de Dag des Oordeels heeft geen van ons die ervaring. Met Allah’s Wil vinden wij wat ons beloofd is en dat is wat Allah zegt over de gelovigen, zij zeggen in de Qoran ‘dit is wat ons beloofd was, dit is waar wij over verteld werden’.

En insha Allah, moge Allah allemaal dat onze staat maken op de Dag van de Opstanding en geen hart in deze kamer weerhouden insha Allah van het proeven van de zegeningen van die dag. Moge Allah jullie en jullie families maken tot de mensen van het Paradijs.

 

Shaykh Hamza Yusuf

Auteursprofiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *