Meteen naar de inhoud
Home » Sahih Bibliotheek » 3. Het ‘niet volgen van één wetschool (madhab)’ is dé gevaarlijkste innovatie (bid ‘ah) van deze tijd! – Wetschool Series

3. Het ‘niet volgen van één wetschool (madhab)’ is dé gevaarlijkste innovatie (bid ‘ah) van deze tijd! – Wetschool Series

Ramadan al Buti Syrie Wetschool imam Abu Hanifa, imam Ahmed Ibn Hanbal, imam As-shafi’i, imam malik, islamitische opvoeding,

Over het niet volgen van een wetschool (madhab)
Door de welgeleerde Shaykh Mohamed Said Ramadan Al-Bouti

Het ‘niet volgen van een wetschool (madhab)’ is dé gevaarlijkste innovatie van deze tijd! Het is afkomstig van bepaalde moslims die zelfstandig de Qoran en Sunnah proberen te interpreteren. Dit heeft namelijk de deur geopend naar misinterpretaties van de religie. Daarom hebben we op Sahih.nl reeds twee artikelen [1] [2] gepubliceerd zodat iedere moslim weet waarom hij/zij een wetschool moet volgen: het stelt je in staat de Profetische leiding met meer orde en nauwkeurigheid te volgen.

Het loslaten van de wetscholen is in de afgelopen eeuw echter ook een gedachtegoed geweest onder academici die pleitten voor een aantal aanpassingen in de basisopmaak (vrije vertaling van ‘usul’) van de Islamitische wetgeving, waaronder dus ook het loslaten van de vier wetscholen. Shaykh Ramadan al-Bouti (d. 1434 AH / 2013 AD) heeft een cruciale rol gespeeld in het verdedigen van de principes van de vier wetscholen. Hij schreef meerdere boeken hierover en één daarvan is samengevat in dit artikel: het boek genaamd ‘al-laamadhabiyyah’ (het “madhab-loosheid”, oftewel het niet volgen van een wetschool). Dit belangrijke werk is vertaald door Islam Color en daarmee hebben ze een belangrijke bijdrage geleverd aan de verduidelijking van Soennitische Islam in een tijd waarin moslims een enorme behoefte hebben aan authentieke, correcte en traditionele kennis. Moge Allah hen en ons allen belonen en vergeven.

Dit artikel hoort net nog in fase 2 van je islamontwikkeling; want het gaat van basis kennis naar verdiepende kennis vanIslam praktiseren.

Madhabloosheid is de gevaarlijkste innovatie die de Islamitische Shari’ah bedreigt

Oordeel volgen van een wetschool - al-la madhhabiyyah

Dit is een vrij vertaalde samenvatting van Al-La Madhhabiyya met onder andere (1) de tegenargumenten, (2) de weerleggingen hierop en (3) de argumenten voor het volgen van een madhhab. Dit boek is onder andere geschreven als reactie op een boekje waarin argumenten tegen het volgen van een madhhab staan. Shaykh Mohamed Said Ramadan Al-Bouti (rahimahu Allah) heeft dit boekje pagina voor pagina geanalyseerd en weerlegt. Zoals Shaykh Mohamed Said Ramadan Al-Bouti (Rahimahu Allah) zijn boek begint, wil ik deze samenvatting ook beginnen. – de vertaler. 

(vanaf hier beginnen de woorden van Shaykh Ramadan al-Bouti): 

Artikels in deze reeks

Auteursprofiel

1 reactie op “3. Het ‘niet volgen van één wetschool (madhab)’ is dé gevaarlijkste innovatie (bid ‘ah) van deze tijd! – Wetschool Series”

  1. Pingback: 2. Wetscholen en de Bewijzen daarvoor in de Quran én Sunnah - Wetschool Series - Sahih.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *